august 2021

Puterea cartofilor dulci: unici și savuroși

Cartofii dulci sunt renumiți pentru gustul rafinat și valoarea lor nutrițională. În Statele Unite legumele sunt crescute în sud și exportate în toată lumea. Află de ce cartofii dulci ar trebui să fie un aliment de bază în dieta ta și cum îi poți integra în rețete.

Ești interesat să imporți produse alimentare și agricole americane?

Contactează-ne

Tuberculul portocaliu care cucerește inimi​

Indiferent dacă îți plac prăjiți, la grill sau copți, cartofii dulci sunt delicioși în orice mod alegi să îi prepari. Aceștia pot fi consumați în diverse forme și sunt plini de nutrienți, având un gust unic comparativ cu orice altă legumă.

Cartofii dulci sunt originari din America Latină, iar atunci când Cristofor Columb a navigat către America, a prezentat lumii și acest tubercul delicios. Fermierii din Statele Unite au adoptat această recoltă și astăzi o exportă în toată lumea.

În ciuda numelui său, cartoful dulce nu este chiar un cartof. Cartofii dulci aparțin ordinului solanaceelor care include și legume precum roșiile, ardeii grași sau vinetele. În timp ce cartofii sunt tulpini umflate, cartofii dulci sunt legume tuberoase.

“Cartofii dulci au un conținut mai ridicat de betacaroten în comparație cu alte legume și sunt o sursă de potasiu, fier și vitaminele A și C” – acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care cartofii dulci au devenit atât de populari. – American Sweet Potato Marketing Institute

Cartofii dulci conțin vitaminele A și C și sunt o sursă importantă de fibre.

Cultivați cel mai bine în timpul verilor lungi și calde, cu puține zile de îngheț în timpul anului, cartofii dulci prosperă în sudul Statelor Unite. Carolina de Nord se mândrește cu condițiile sale de cultivare perfecte, producând aproape 60% din toți cartofii dulci ai Statelor Unite.

Pentru a face față cererii ridicate de cartofi dulci, Statele Unite au crescut nivelul de producție. În 2000, Statele Unite au produs 590 de milioane de kilograme de cartofi dulci. Până în anul 2015, producția a crescut la 1,4 miliarde de kilograme.

Nu există limite în ceea ce privește modalitățile de preparare ale cartofului dulce: poate fi savurat prăjit, copt, în salate sau garnituri. Una dintre rețetele noastre preferate este cartoful dulce copt. Combinând struguri, ceapă și brânză feta, această rețetă sigur vă va impresiona. Preparatul nu conține gluten, este vegetarian și va contribui la întărirea sistemului imunitar!

Ne-am îndrăgostit, totodată, și de marmelada de cartofi care poate fi întinsă pe pâine sau combinată cu iaurt. Adaugă brânza preferată pentru a crea un desert delicios și sățios pe care toată lumea îl va iubi.

La sfârșitul zilei, cartoful dulce este versatil, sănătos și delicios, oferind un plus de gust oricărei rețete. Având o istorie bogată și multe beneficii uimitoare pentru sănătate, această rădăcină tuberoasă merită un loc în bucătăria ta.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe