Rețetă Rondele de cartofi cu Ricotta Vegană și Nuci Prăjite

În ultimii ani, cartofii dulci au fost o adevărată descoperire. Nu-i de mirare de ce această legumă semi-dulce este versatilă și are un gust deosebit, în special într-o astfel de combinație!

Mod de preparare Rondele de cartofi cu Ricotta Vegană și Nuci Prăjite

Rondele de cartofi dulci

  1. Preîncălzește cuptorul la aproximativ 220℃. Cu o pensulă din silicon unge două hârtii de copt cu ulei de avocado (sau alt tip de ulei la alegere).
  2. Unge pe toate părțile rondelele de cartofi dulci cu 3 linguri de ulei de avocado și aranjează-le într-un singur strat pe tava de copt. Condimentează cu piper și coace la 220°C timp de 15 minute. Întoarce fiecare bucată și coace încă 5 minute până când aceasta se rumenește și devine crocantă pe exterior. Scoate din cuptor și condimentează cu sare.
  3. În timp ce cartofii dulci se coc, preîncălzește toasterul la 180°C. Pune nucile de caju pe o hârtie de copt într-un singur strat și coace timp de 5 minute, până când acestea devin rumene și aromate.
  4. Pe fiecare bucată pune o lingură de ricotta vegană. Adaugă deasupra semințele de rodie, bucățile de nuci caju prăjite și arpagicul proaspăt. Apoi, stropește totul cu o cantitate mică de sirop de arțar și condimentează cu fulgi de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Servește și savurează rondelele de cartofi dulci în timp ce acestea sunt calde. Poftă bună!

Ricotta Vegană de casă

  1. Într-o cană de mărime medie pune nucile și acoperă-le cu apă clocotită timp de o oră. Alternativ, le poți lăsa să se înmoaie peste noapte.
  2. Când nucile s-au înmuiat complet, scurge apa și clătește-le. Pune-le într-un blender, adaugă apa, lămâia, oțetul și sarea și mixează până obții textura dorită. Pentru o consistență mai cremoasă mixează mai mult timp. Răzuiește și părțile laterale ale vasului dacă e cazul. Gustă și condimentează după preferință.
  3. Savurează imediat sau păstrează într-un recipient ermetic în frigider până la cinci zile.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat bun pentru aperitive sau gustări, aceste rondele vor face deliciul invitaților tăi la o petrecere sau un brunch. Fiind un preparat lejer, vegetarian, are nevoie de un vin ușor, simplu, proaspăt, alb sau rosé, în care să fie evidente note florale și citrice.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Un Zinfandel alb, foarte bine echilibrat, care câștigă bine lupta între caracterul strugurilor roșii și aromele fructate și de trandafiri. Impresionează cu note de pepene verde și fructe tropicale, piersici și căpșuni. Ușor dulceag, cu un conținut de alcool scăzut, este perfect pentru a completa gustul de ricotta și se va potrivi cu dulceață din cartofi.

  • Ironstone Vineyards - Chardonnay 2019

    Chardonnay-ul de California este faimos pentru notele sale de fructe bine coapte, cum ar fi piersici, nectarine, pere. Acestea sunt completate de note citrice care îi dau prospețime, dar și de o ușoară aromă de vanilie, provenind din maturarea în stejar. Un vin care va scoate în evidență mai degrabă aromele din nucile caju.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!