Brioșe cu merișoare și glazură din cremă de brânză

U.S. Crannberries

De data aceasta cireșele cedează locul de pe tort merișoarelor americane! Cremoase și nu foarte dulci, aceste brioșe sunt un mic desert ce va fi gata în mai puțin de o oră.

Rețetă propusă de Healthy Family Project în colaborare cu U.S. Crannberries.

Mod de preparare

Brioșe

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Tapetează tava de brioșe cu hârtie de copt sau pulverizează cu spray de gătit antiaderent.
  2. Amestecă într-un bol mare făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  3. Bate ouăle într-un bol separat. Adaugă și amestecă sosul de merișoare, untul, mierea și vanilia.
  4. Combină ingredientele umede cu cele uscate, amestecând până când acestea se omogenizează.
  5. Umple aproximativ ¾ din formele de brioșe. Coace timp de 16-20 minute sau până când acestea trec „testul” scobitorii (timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor, verifică brioșele după 16 minute). Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească 2-3 minute înainte de a le scoate din tavă. Lasă să se răcească în continuare.

Glazură și topping

  1. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mixează crema de brânză, iaurtul, sosul de merișoare, mierea și vanilia până la omogenizare.
  2. Întinde uniform glazura deasupra brioșelor răcite.
  3. Adaugă un strop de personalitate acestor brioșe, presărând zahăr și merișoare. Pur și simplu tăvălește prin zahăr merișoarele dezghețate și adaugă-le peste glazură.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe