

Atenție, această pizza creează dependență! Varianta vegană de Pulled Pork se îmbină cu un sos BBQ dulce-sărat, pastă de ardei iute Gochujang și bucățele proaspete de pere Anjou!
Rețetă și fotografii de Bronwyn Fraser.
Un preparat îndrăzneț, care echilibrează pofta de BBQ cu dorința de a mânca sănătos, are nevoie de un vin expresiv, fructat. Deși este o mâncare vegană, vom alege un vin roșu, care să completeze bine gusturile din sosuri.
Un Cabernet Sauvignon expresiv, dar ușor de băut, cu un corp mediu, taninuri rotunde, cu arome de vanilie provenind din butoaiele de stejar în care a stat la maturat. Cu arome intense de fructe, va scoate în evidență ghimbirul și condimentele asiatice. O pizza are nevoie întotdeauna de un vin care să aducă plusvaloare ingredientelor principale. În cazul nostru, jackfruit-ul dă textură, în timp ce restul ingredientelor creează iluzia unui sandwich delicios cu pulled pork.
Un Zinfandel de California care se face remarcat prin aromele sale intense de fructe negre de pădure și cireșe încă de la început. Deși are un conținut alcoolic semnificativ, acesta este bine integrat și scoate în evidență aromele, fără a crea o senzație de arsură. Taninurile moi îl recomandă ca o asociere potrivită lângă sosul de inspirație asiatică. În acest caz va străluci preparatul, vinul ajutând la crearea unei atmosfere plăcute între prieteni.