Rețetă Pizza BBQ Pulled Jackfruit cu pere Anjou, de inspirație coreeană

Bronwyn Fraser

Atenție, această pizza creează dependență! Varianta vegană de Pulled Pork se îmbină cu un sos BBQ dulce-sărat, pastă de ardei iute Gochujang și bucățele proaspete de pere Anjou!

Rețetă și fotografii de Bronwyn Fraser.

Mod de preparare Pizza BBQ Pulled Jackfruit cu pere Anjou, de inspirație coreeană

 1. Preîncălzește cuptorul la 260°C.
 2. Taie fructele tropicale pe jumătate și îndepărtează părțile cărnoase din mijlocul tare. Într-o tigaie mare de fontă sau într-o oală grea, încălzește uleiul de susan. Când uleiul e bine încălzit, adaugă fructele. Lasă la gătit și amestecă ocazional, timp de aproximativ 10 minute, până când acestea încep sa fie crocante pe alocuri. Adaugă ceapa și prăjește încă 5 minute. Între timp pregătește sosul BBQ.
 3. Amestecă toate ingredientele pentru sos (cu excepția amidonului de porumb și a apei) într-o cratiță mică. Adu la fierbere, redu focul și fierbe timp de 5 minute. Amestecă amidonul de porumb cu apa până când acesta este complet dizolvat, apoi adaugă-l în sosul BBQ și amestecă în mod constant. Încălzește încă un minut sau 2 pentru ca acesta să se îngroașe puțin, apoi ia de pe foc.
 4. Adaugă jumătate din cantitatea de sos BBQ peste fructe, gătește în plus câteva minute, apoi zdrobește puțin fructele pentru a absorbi sosul.
 5. Într-un bol mic, amestecă roșiile zdrobite și pasta de ardei Gochujang.
 6. Împarte aluatul de pizza în două bucăți, întinde fiecare bucată până obții un cerc de aproximativ 31 cm pe o foaie de copt unsă cu ulei. Adaugă pasta Gochujang pe fiecare pizza, apoi acoperă cu fructele și ardei roșu. Unge crusta cu ulei de susan și presară semințele de susan deasupra. Coace timp de 8 minute sau până când crusta devine rumenă. Între timp, amestecă toate ingredientele pentru sosul Gochujang.
 7. Presară peste pizza bucăți de pere, ceapă verde, coriandru, un strop de sos BBQ și trece felia la final prin maioneza Gochujang.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat îndrăzneț, care echilibrează pofta de BBQ cu dorința de a mânca sănătos, are nevoie de un vin expresiv, fructat. Deși este o mâncare vegană, vom alege un vin roșu, care să completeze bine gusturile din sosuri.

 • J Lohr Estates Seven Oaks Cabernet Sauvignon

  Un Cabernet Sauvignon expresiv, dar ușor de băut, cu un corp mediu, taninuri rotunde, cu arome de vanilie provenind din butoaiele de stejar în care a stat la maturat. Cu arome intense de fructe, va scoate în evidență ghimbirul și condimentele asiatice. O pizza are nevoie întotdeauna de un vin care să aducă plusvaloare ingredientelor principale. În cazul nostru, jackfruit-ul dă textură, în timp ce restul ingredientelor creează iluzia unui sandwich delicios cu pulled pork.

 • Murphy-Goode Zinfandel Liar’s Dice

  Un Zinfandel de California care se face remarcat prin aromele sale intense de fructe negre de pădure și cireșe încă de la început. Deși are un conținut alcoolic semnificativ, acesta este bine integrat și scoate în evidență aromele, fără a crea o senzație de arsură. Taninurile moi îl recomandă ca o asociere potrivită lângă sosul de inspirație asiatică. În acest caz va străluci preparatul, vinul ajutând la crearea unei atmosfere plăcute între prieteni.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!