Rețetă Mac & Cheese cu crustă de nuci pecan

Iată o variantă a unui preparat tradițional de sărbători! Cu brânză cheddar și ricotta, smântână și paste cavatappi, aceste macaroane cu brânză sunt extrem de cremoase și ies din tiparul preparatelor clasice. Presară deasupra o combinație de nuci de pecan mărunțite și brânză cheddar pentru un plus de textură crocantă. Savurează împreună cu cei dragi!

Mod de preparare Mac & Cheese cu crustă de nuci pecan

  1. Preîncălzește cuptorul la 190oC.
  2. Fierbe pastele cavatappi în apă clocotită cu sare. Scurge-le și păstrează approx. 120 ml din apa în care au fiert pastele. Întoarce pastele în oală și amestecă cu unt.
  3. În timp ce se fierb pastele, rade brânza Cheddar.
  4. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă 60g din brânza Cheddar rasă cu nucile pecan. Amestecă până când obții o compoziție consistentă, similară cu pesmetul.
  5. Adaugă restul de brânză Cheddar, ricotta, smântână, sare și piper peste pastele călduțe. Amestecă bine. Adaugă oul și apoi amestecă din nou. Adaugă 2 sau 4 linguri de apă de la paste pentru a subția compoziția și amestecă până când textura devine omogenă.
  6. Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și presară uniform amestecul de nuci pecan și brânză Cheddar pe deasupra.
  7. Coace timp de 30 de minute.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!