Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Mac & Cheese cu crustă de nuci pecan
Iată o variantă a unui preparat tradițional de sărbători! Cu brânză cheddar și ricotta, smântână și paste cavatappi, aceste macaroane cu brânză sunt extrem de cremoase și ies din tiparul preparatelor clasice. Presară deasupra o combinație de nuci de pecan mărunțite și brânză cheddar pentru un plus de textură crocantă. Savurează împreună cu cei dragi!
Mod de preparare Mac & Cheese cu crustă de nuci pecan
- Preîncălzește cuptorul la 190oC.
- Fierbe pastele cavatappi în apă clocotită cu sare. Scurge-le și păstrează approx. 120 ml din apa în care au fiert pastele. Întoarce pastele în oală și amestecă cu unt.
- În timp ce se fierb pastele, rade brânza Cheddar.
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă 60g din brânza Cheddar rasă cu nucile pecan. Amestecă până când obții o compoziție consistentă, similară cu pesmetul.
- Adaugă restul de brânză Cheddar, ricotta, smântână, sare și piper peste pastele călduțe. Amestecă bine. Adaugă oul și apoi amestecă din nou. Adaugă 2 sau 4 linguri de apă de la paste pentru a subția compoziția și amestecă până când textura devine omogenă.
- Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și presară uniform amestecul de nuci pecan și brânză Cheddar pe deasupra.
- Coace timp de 30 de minute.