Rețetă Frigărui BBQ cu burrata și dukkah de nuci

California Walnut Commission

Preparate cu brânză burrata cremoasă, legume la grătar și un strop de dukkah din nuci de California, aceste frigărui creează un amestec delicios de arome și texturi. Este perfectă pentru grătarele de vară și întâlnirile în aer liber.

Rețetă propusă de California Walnut Commission.

Mod de preparare Frigărui BBQ cu burrata și dukkah de nuci

  1. Pentru dukkah, prăjește nucile într-o tigaie fierbinte, întoarce-le, apoi scoate-le. Adaugă semințele și boabele de piper în tigaia fierbinte și prăjește-le ușor, apoi întoarce-le pe cealaltă parte până devin aromate. Adaugă ardeiul iute și continuă să prăjești aproximativ 1 minut. Scoate și lasă să se răcească. Toacă fin 80g de nuci și amestecă-le cu boia, sare și rozmarin.
  2. Scoate carnea din cârnații salsiccia și formează 16 bile. Taie salamul chorizo în 16 felii. Înfige alternativ bilele de salsiccia și feliile de chorizo pe 8 bețe pentru frigărui. Spală strugurii, scurge-i și desprinde-i de pe ciorchine. Curăță și taie în jumătate șalotele.
  3. Așează frigăruile pe o tavă mare pentru grătar și gătește-le la foc mare, întorcându-le constant, timp de aproximativ 8 minute. Adaugă bucățile de șalotă și strugurii, apoi continuă să gătești pentru încă 2 minute.
  4. Rupe fiecare bucată de burrata în 2 jumătăți și așează-le pe 4 farfurii, apoi pune frigăruile, șalotele și strugurii deasupra. Toarnă sosul rămas de la prăjire peste compoziție. Presară restul de nuci și dukkah, apoi decorează cu rozmarin.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!