Rețetă Terci cu unt de arahide caramelizat

Un mic dejun simplu și aromat, perfect pentru diminețile din timpul săptămânii sau chiar pentru un brunch healthy și savuros.

Mod de preparare Terci cu unt de arahide caramelizat

  1. Într-o oală de mărime medie, amestecă apa, fulgii de ovăz, scorțișoara și ¼ linguriță de sare, apoi lasă pe aragaz la foc mediu spre mare până când dă în clocot. Redu focul și lasă să fiarbă încet, fără capac, timp de 1-5 minute (în funcție de consistența pe care ți-o dorești), amestecând din când în când. Îndepărtează cratița de pe foc și acoperă pentru a menține căldura.
  2. Într-o tigaie mare, topește untul la foc mediu și lasă-l la fiert până când capătă o culoare maronie. Pune într-un bol mic toată cantitatea obținută și păstrează separat doar o linguriță.
  3. În aceeași tigaie încinsă, adaugă perele cu partea tăiată în jos și lasă-le să se rumenească pe ambele părți la foc mediu spre mare, întorcându-le la fiecare 5 minute.
  4. Scade focul la mediu și apoi adaugă cidrul, lingurița de unt, nucile, mierea și restul cantității de sare. Lasă să fiarbă, timp de 3-4 minute, până când sosul capătă textura unei glazuri care acoperă perele și nucile.
  5. Servește fulgii de ovăz în boluri puțin adânci și presară deasupra perele, nucile și sosul. Dacă vrei poți să adaugi puțin lapte sau smântână.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!