Rețetă Wrap cu miso și varză Collard
Această rețetă de wrap este perfectă pentru orice ocazie! Proaspăt și sănătos, asezonat cu orezul brun infuzat cu miso și legume colorate, wrap-ul devine o compoziție delicioasă, preparată în doar câteva minute.
Mod de preparare Wrap cu miso și varză Collard
- Spală orezul într-o sită sub jet de apă rece. Pune într-o cratiță mică pasta miso și apa, amestecă până când pasta miso se dizolvă. Adu la fierbere la foc mare, apoi redu focul, acoperă și lasă deoparte timp de 35-40 de minute, până când orezul devine fraged. Pune orezul într-un bol pentru a se răci.
- Între timp, combină într-o cratiță mică ciupercile shiitake, apa, sosul de soia și siropul de arțar. Fierbe la foc mediu, amestecă ocazional, timp de 10-15 minute, până când ciupercile sunt fierte și lichidul s-a redus și a devenit o glazură subțire. Pune deoparte să se răcească.
- Pentru a pregăti frunzele de varză Collard, taie tulpinile și treci cu un cuțit de-a lungul părții mai groase a frunzei, astfel încât să tai părțile rigide și să capeți o frunză rotundă cât mai plată.
- Fierbe frunzele într-un vas mare cu apă clocotită, câte 1-2 bucăți pe rând, apoi pune-le într-un vas cu apă foarte rece. Așază frunzele pe o tavă între șervețele de hârtie.
- Pentru a asambla wrap-ul, pune în centrul fiecărei frunze orez brun, iar deasupra felii de castraveți, ciuperci cu glazură, varză roșie, morcovi și microplante. Rulează de jos în sus și îndoaie părțile laterale la jumătate. Poftă bună!
Asociere cu vinuri americane
Un preparat ușor, dar plin de arome și savoare care necesită un vin la fel de interesant, care să-l pună în valoare. Cel mai bun candidat este un Riesling, un soi versatil.
-
Forge Cellars Dry Riesling Classique
Un vin alb interesant și incitant. Nas subtil cu fructe și acea notă caracteristică pentru un Riesling de un pic de petrol. Note minerale și arome de miere la început completate de coajă de portocală și lămâie la final. Are o aciditate plăcută și final lung, puțin dur, care va oferi un contrast interesant cu dulceața din wrap.