Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Pâine cu nuci pecan și citrice aromate
Savurează gustul și aroma naturală a nucilor pecan, asezonate cu citrice și condimente. Această pâine se combină perfect cu fructe proaspete pentru micul dejun sau cu o cană de ceai drept gustarea de după amiază.
Mod de preparare Pâine cu nuci pecan și citrice aromate
- Preîncălzește cuptorul la 350°C și unge ușor cu ulei o tavă dreptunghiulară pentru pâine.
- Într-un vas mare, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara și zahărul.
- Într-un bol de mărime medie, mixează împreună coaja de portocală, sucul de portocale, uleiul și apa. Adaugă ingredientele umede la cele uscate și amestecă până când se combină uniform (e în regulă să existe câteva cocoloașe). Încorporează în amestec 65g bucăți de nuci pecan. Toarnă aluatul în tava pregătită, apoi presară deasupra restul de 30g bucăți de nuci pecan.
- Coace pâinea timp de 35-40 de minute, sau până când partea superioară se rumenește. Lasă pâinea să se răcească timp de 15 minute înainte să o scoți din tavă, apoi transfer-o pe un grătar de cuptor. Las-o să se răcească la temperatura camerei înainte de a fi feliată și servită.
- Notă: Poți folosi, de asemenea, făină integrală nealbită sau o combinație de făină integrală și grâu integral.