Rețetă Chec cu lămâie
Acest chec e unul cu adevărat special, iar ceea ce îl face diferit de celelalte sunt citricele răcoritoare încorporate. Rolul lămâii de această dată e esențial atât în aluat, cât și în glazură, textura checului devenind moale și umedă pentru extra savoare. Făina fără gluten, în mod special cea galbenă de mazăre uscată oferă o nouă reinterpretare acestui deliciu.
Mod de preparare Chec cu lămâie
- Preîncălzește cuptorul la 180°C, unge tava cu unt și las-o deoparte.
- Într-un bol amestecă făina fără gluten, făina de mazăre și praful de copt.
- Cu ajutorul unui robot de bucătărie, amestecă untul și zahărul. Mixează timp de 3 minute până când compoziția devine ușoară și pufoasă.
- Adaugă ouăle unul câte unul, mixează până sunt încorporate, răzuind pe părțile laterale ale vasului de fiecare dată când adaugi ouăle.
- Adaugă mixul de făină în mixul de unt și amestecă până se omogenizează. Adaugă extractul de vanilie, laptele, coaja rasă de lămâie și sucul de lămâie, amestecă până când acestea se omogenizează.
- Pune întreaga compoziție într-o tavă și coace timp de 35 minute, până când checul trece „testul” scobitorii.
- Mută prăjitura pe un suport pentru a se răci.
- Pentru prepararea glazurii, amestecă toate ingredientele necesare cu o furculiță, apoi pune glazura peste prăjitura răcită înainte de a o servi.