Rețetă Crumble de biscuiți Speculoos, jeleu de vin roșu și cireșe SUA

Încearcă rețeta de prăjitură aromată cu cireșe savuroase și cremă de ciocolată cu nuci pecan! După ce ai gustat acest desert, e greu să nu mai ceri și a doua porție!

Mod de preparare Crumble de biscuiți Speculoos, jeleu de vin roșu și cireșe SUA

Pentru jeleul de vin roșu

 1. Pune toate ingredientele la fiert într-un vas mare, amestecă și adu la fierbere.
 2. Lasă la fiert câteva minute, apoi testează glazura de jeleu (pune puțin jeleu pe o farfurie rece și vezi dacă acesta devine solid).
 3. Dacă jeleul este deja gelatinizat, atunci toarnă-l fierbinte în pahare curate (de preferat fierte în prealabil), acoperă-le și întoarce-le invers timp de cinci minute, apoi pune-le într-un loc răcoros. Dacă încă nu s-a gelificat compoziția, mai lasă să fiarbă câteva minute înainte de a trece la umplere.

Cremă de ciocolată și nuci pecan

 1. Pune nucile pecan în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace nucile pe hârtia de copt timp de 17 minute.
 2. Scoate nucile pecan din cuptor și lasă-le să se răcească timp de câteva minute. Acum coaja interioară ar trebui să se desprindă. Cea mai ușoară metodă este să iei un prosop de bucătărie în care să pui o cantitate mică de nuci pecan și să le freci împreună, astfel încât acestea să se decojească. În cazul nucilor care nu s-au desprins, va trebui să le cureți manual.
 3. Pisează nucile cu un blender de mână puternic sau cu ajutorul unui tocător timp de 5-10 minute.
 4. Adaugă toate ingredientele rămase precum mierea, cacao, uleiul de cocos, laptele de cocos și amestecă totul timp de încă 2-3 minute. Gustă și vezi dacă e suficient de dulce crema. Gustul dulce poate fi potențat dacă adaugi miere.

Blat din biscuiți Speculoos

 1. Într-un bol amestecă făina cu praful de copt. Adaugă zahărul, zahărul vanilat, condimentele, sarea, ouăle, untul și migdalele. Frământă totul cu ajutorul unui mixer pentru aluat, pentru început la cea mai mică viteză, apoi la cea mai mare viteză până obții un aluat uniform. Pune aluatul la loc răcoros pentru aproximativ 30 de minute.
 2. Acoperă tava cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul (căldură superioară/inferioară aproximativ 180°C, pentru cuptorul cu convecție aproximativ 160°C).
 3. Modelează aluatul în rulouri. Folosește presa cu modelele speciale Speculoos, taie aluatul în plus de pe margini cu un cuțit presărat cu făină sau cu un fir subțire (fir înfășurat în jurul a 2 linguri). Aplică iarăși presa și pe celelalte bucăți de aluat și pune-le pe tava de copt în cuptor. Timpul de coacere: aproximativ 10 minute.
 4. Scoate biscuiții pe un suport metalic și lasă-i să se răcească.
 5. Opțional poți pune biscuiții în straturi într-un pahar, alături de jeleul de vin roșu și crema de nuci pecan. Servește cu plăcere!

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe