Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Chec cu nuci pecan și citrice
Savurează dulceața naturală a nucilor pecan, asezonate cu citrice și condimente. Acest chec se potrivește perfect cu fructe proaspete la micul dejun sau alături de o cană de ceai, la gustarea de după-amiază.
Mod de preparare Chec cu nuci pecan și citrice
- Preîncălzește cuptorul la 175°C și unge ușor o tavă dreptunghiulară pentru chec.
- Într-un vas mare, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, cuișoarele, nucșoara și zahărul.
- Într-un bol de mărime medie, amestecă împreună coaja de portocală, sucul, uleiul și apa. Adaugă ingredientele umede la cele uscate și amestecă până când se combină uniform (dacă se formează câteva cocoloașe e în regulă). Încorporează în amestec 65g bucăți de nuci pecan. Toarnă aluatul în tava pregătită, apoi presară deasupra restul de 30g de bucăți de nuci pecan.
- Coace checul timp de 35-40 de minute, sau până când partea superioară se rumenește. Lasă-l să se răcească timp de 15 minute înainte să îl scoți din tavă, apoi transferă-l pe un grătar, unde va sta până se va răci la temperatura camerei, înainte de a fi feliat.
Notă: poți folosi, de asemenea, făină integrală nealbită sau o combinație de făină integrală și grâu integral.