Rețetă Burger Bhaji cu grepfrut de Florida
Cine e fan burgeri fusion? Această rețetă specială combină textura consistentă a unei chiftele de burger cu gustul dulce-acrișor al grepfrutului de Florida. Se reunesc astfel aromele din India cu gustul citric, creând o experiență plină de savoare și caracter.
Rețetă propusă de Florida Grapefruit.
Mod de preparare Burger Bhaji cu grepfrut de Florida
- Adaugă chutney-ul de mango într-un castron.
- Taie partea de sus și partea de jos a grepfrutului. Folosește un cuțit ascuțit pentru a îndepărta cu grijă coaja fructului.
- Taie feliile dintr-o jumătate de grepfrut și fă mici tăieturi în interiorul fiecărei felii. Taie-le apoi în bucăți mai mici înainte de a adăuga grepfrutul în chutney-ul de mango, împreună cu menta proaspăt tocată. Lasă deoparte în timp ce pregătești amestecul de burger.
- Pentru a face burgerii, pune ceapa feliată într-un castron; asigură-te că feliile sunt cât se poate de subțiri.
- Adaugă sarea și amestecă ceapa bine pentru a ajuta sarea să pătrundă în ceapă și să o înmoaie.
- Adaugă toate condimentele și usturoiul mărunțit.
- Rade cartoful dulce, morcovii și brânza halloumi. Adaugă-le în castron și amestecă-le împreună.
- Presară făina și toarnă apa peste.
- În cele din urmă, stoarce sucul din ½ grepfrut de Florida peste legume și amestecă-le împreună.
- Împarte amestecul în 4 porții (poți face mai multe porții mai mici dacă așa preferi).
- Toarnă 2 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu-mic, apoi așază burgerii în tigaie, aplatizându-i în forme aproximativ rotunde, de aceeași mărime cu chiflele tale.
- Gătește timp de aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Apoi, când sunt aurii și crocanți, pune-i între chiflele pentru burger împreună cu o lingură de amestec de iaurt pe baza chiflei. Acoperă-l cu deliciosul chutney de mango, grepfrut de Florida și mentă. Poftă bună!