Rețetă Salată cu steak de vită SUA și cireșe uscate

Puțin dulce, puțin picantă, dar plină de nutrienți. Friptura fragedă de vrăbioară pe un pat de salată verde proaspătă, acoperită cu cireșe uscate, brânză cu mucegai și nuci.

Mod de preparare Salată cu steak de vită SUA și cireșe uscate

  1. Combină ingredientele pentru dressing într-un vas de dimensiune medie. Păstrează 80ml deoparte, acoperă și refrigerează.
  2. Feliază vrăbioara de vită pe lungime în jumătate, iar apoi latitudinal în bucăți de 0.3 - 0.6 cm grosime. Adaugă vita în dressing-ul rămas și amestecă. Acoperă și marinează în frigider timp de 30 de minute.
  3. Îndepărtează vita din marinadă și aruncă dressing-ul. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă jumătate din cantitatea de vită și rumenește-o timp de 1-2 minute sau până când învelișul nu mai este roz (nu rumeni prea tare carnea). Îndepărtează friptura din tigaie. Repetă cu restul de vită rămasă.Sfatul bucătarului: Pentru grill, așază friptura peste grătar, la nivel mediu, deasupra cărbunilor încinși. Lasă carnea la grill acoperit timp de 11-15 minute (pentru grill preîncălzit sau grill pe gaz: 13-16 minute) pentru o friptură în sânge (62°C) sau gătită mediu (70°C), întorcând-o de pe o parte pe alta ocazional. Feliază mai apoi friptura.
  4. Combină salata și dressing-ul rămas într-un castron mare, amestecând bine. Așază friptura peste salată, presară brânza, cireșele și nucile, după preferințe. Se servește imediat.Sfatul bucătarului: Pentru a rumeni mugurii de pin sau nucile, preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde nucile într-un strat uniform pe tava de copt, timp de 7-8 minute până devin ușor rumenite, amestecând ocazional.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Caută merișoarele și mixurile de fructe uscate de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Suculență, arome de fructe și savoare din brânză și nuci, o combinație pretențioasă sub titulatura simplă de salată. Deoarece ingredientul-vedetă este vrăbioara de vită marinată, vinul potrivit trebuie să fie un roșu corpolent, pe măsură. Brânza cu mucegai și nucile solicită un vin baricat, maturat cel puțin câteva luni în stejar de bună calitate.

  • Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignion

    Viile Coppola se întind în mai multe regiuni, iar vinul rezultat combină arome de climat mai rece, cum ar fi ierburi uscate cu arome de fructe roșii și negre proaspete, specifice unui climat mai cald. Taninurile moderate se potrivesc unei salate, dând o senzație moale, catifelată, iar gustul de condimente din vin îl potențează pe cel din marinadă. Aromele subtile de stejar ars amplifică gustul de nuci și fac un duet interesant cu cele din brânză.

  • Murphy Goode Zinfandel Liars Dice - 2014 - Sonoma County

    Aromele de cireșe uscate și nuci din salată se regăsesc în acest vin care aduce în pahare și fructe confiate, gemuri şi bezea, însoţite de tente de fum, provenite de la maturarea în lemn de stejar. Zinfandel este soiul semnătură al Sonoma County și o alegere excelentă pentru carne roșie, gătită suculent.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!