

Această conopidă condimentată înlocuiește cu brio carnea din tacos. Simplu și gustos atât pentru vegetarieni, cât și pentru iubitorii de carne!
Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Deși este un preparat vegan, are savoarea unuia cu carne, deci vom putea face o asociere cu vinuri roșii, savuroase, fructate. Putem alege între Merlot sau Pinot Noir, cu grija de a fi unele cu taninuri catifelate, pentru că ne lipsesc grăsimile animale.
Un merlot frumos echilibrat, cu arome de fructe roșii, mai ales cireșe și fructe de pădure, dar și ceva prune uscate și stejar. Taninuri domoale, catifelate, perfecte pentru asocierea cu conopidă și aciditate plăcută. Va sublinia frumos condimentele din preparat fără a le domina.
Un vin extrem de delicat, cu note subtile de lemn și fructe roșii. Catifelat și moale ca mătasea, dar puternic și suculent, cu corp mediu, are nevoie de aer pentru a-și arăta adevărata față. Va pune în valoare gustul preparatului, făcându-l să pară mai „cărnos”.