Rețetă Tacos cu nuci prăjite și conopidă

Această conopidă condimentată înlocuiește cu brio carnea din tacos. Simplu și gustos atât pentru vegetarieni, cât și pentru iubitorii de carne!

Mod de preparare Tacos cu nuci prăjite și conopidă

  1. Preîncălzește cuptorul la 250 ºC. Unge conopida cu o lingură de ulei de măsline și pune-o pe o tavă de copt. Lasă la cuptor timp de 25 până la 30 de minute sau până când se rumenește ușor.
  2. Redu temperatura cuptorului la 170ºC și prăjește nucile timp de 5 minute sau până ce se rumenesc ușor. Adaugă-le în tava cu conopidă.
  3. Încinge uleiul de măsline rămas într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adaugă ceapa și călește timp de 5 minute sau până când se rumenește ușor. Adaugă usturoiul și ardeiul jalapeño, apoi gătește încă 2 minute. Amestecă apa, pasta de tomate, praful de chili, chimionul, oreganoul și sarea. Gătește până când amestecul devine dens și excesul de apă s-a evaporat. Încorporează compoziția de conopidă.
  4. Pune amestecul în tortillas încălzite, adaugă deasupra varză, brânză, nuci și coriandru. Servește cu felii de lime.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Deși este un preparat vegan, are savoarea unuia cu carne, deci vom putea face o asociere cu vinuri roșii, savuroase, fructate. Putem alege între Merlot sau Pinot Noir, cu grija de a fi unele cu taninuri catifelate, pentru că ne lipsesc grăsimile animale.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Merlot

    Un merlot frumos echilibrat, cu arome de fructe roșii, mai ales cireșe și fructe de pădure, dar și ceva prune uscate și stejar. Taninuri domoale, catifelate, perfecte pentru asocierea cu conopidă și aciditate plăcută. Va sublinia frumos condimentele din preparat fără a le domina.

  • Twill Cellars - Pinot Noir 2016

    Un vin extrem de delicat, cu note subtile de lemn și fructe roșii. Catifelat și moale ca mătasea, dar puternic și suculent, cu corp mediu, are nevoie de aer pentru a-și arăta adevărata față. Va pune în valoare gustul preparatului, făcându-l să pară mai „cărnos”.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!