Rețetă Somn poșat cu lămâie și salată cu spanac și citrice

Dacă ți-e poftă de condimente tomnatice, pregătește o rețetă aromată de pește, perfectă pentru o cină rapidă în timpul săptămânii!

Mod de preparare Somn poșat cu lămâie și salată cu spanac și citrice

  1. Într-o tigaie adâncă amestecă supa de legume, vinul, sucul de lămâie, cimbrul și piperul. Fierbe la foc mediu.
  2. Adaugă somnul, acoperă și fierbe timp de 6 minute sau până când e gata. Scoate fileurile și lasă să se răcească.
  3. Pentru salată, într-un bol mare amestecă spanacul, ceapa și câteva bucăți de portocală.
  4. Pentru sosul vinegretă, amestecă sucul de lămâie, muștarul, cimbrul și ceapa șalotă. Adaugă ulei de măsline și amestecă până acesta e bine încorporat. Adaugă sare, piper și miere după gust.
  5. Pune fileurile deasupra salatei și stropește cu sosul vinegretă. La final decorează cu bucăți de migdale prăjite.

Caută peștele de origine SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare delicat și elegant, cu arome subtile, care are nevoie de un vin alb fin, cu note citrice și aciditate bună, potrivită peștelui.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un vin care impresionează prin arome de mere verzi, lămâie, pere proaspete și o notă fină de unt sau patiserie cu unt. După ce îl mai lăsăm puțin în pahar apar aromele de fructe tropicale (ananas, papaya) și pepene galben. În timp ce partea fresh a acestui vin completează bine peștele, complexitatea lui este potrivită alături de migdale și sos.

  • Murphy Goode Fume Sauvignon Blanc

    Un alt vin care a fost doar ușor atins de aromele de stejar, păstrând în prim-plan aromele de mere, citrice (lămâie, grepfrut) și fructe tropicale, în special ananas. De o corpolență medie, ajută peștele cu prospețime și aduce suculență și arome complexe. Dacă îl alegi vei simți mai intens ierburile aromate folosite la prepararea sosului.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!