Rețetă Orez picant vegan

Acest bol de orez picant vegan conține tot ce îți poți dori – aromă picantă, orez brun cu bob lung, năut și broccoli coapte. Toate acestea împreună cu o delicioasă cremă de floarea-soarelui!

Mod de preparare Orez picant vegan

 1. Preîncălzește cuptorul la 210°C.
 2. Fierbe orezul respectând instrucțiunile de pe ambalaj (fiecare tip de orez are nevoie de cantități diferite de apă). Gătește la foc mic până ce orezul devine al dente. Când este gata, îndepărtează de pe foc și lasă deoparte.
 3. Clătește și scurge năutul din conservă, apoi usucă-l complet. Amestecă cu puțin ulei de avocado, sare și piper și așază năutul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 4. Taie broccoliul în bucăți mai mici, apoi amestecă cu puțin ulei de avocado, sare și piper. Așază pe o altă tavă tapetată.
 5. Pune ambele tăvi în cuptorul preîncălzit. Scoate tava de broccoli după 20 de minute și pe cea de năut după 30.
 6. În timp ce năutul și broccoliul sunt la cuptor prepară crema de floarea-soarelui. Adaugă toate ingredientele în mixer, la viteză mare, până obții o compoziție omogenă și cremoasă.
 7. Orezul fiert se amestecă cu salsa picantă.
 8. Împarte orezul în două castroane. Adaugă broccoliul, năutul și crema de floarea-soarelui. Dacă dorești poți adăuga feliile de avocado și semințele de dovleac.

Asociere cu vinuri americane

Acest preparat este versatil din punct de vedere al asocierii cu vinul, fiind potrivit atât pentru vinuri albe mai acidulate care să contrabalanseze senzația de grăsime din crema de floarea-soarelui și avocado sau vinuri roșii lejere, puțin taninoase care să pună în valoare gustul preparatului.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Un sauvignon blanc excelent pentru mâncăruri vegetariene. Fructat, cu corp mediu și aciditate medie. Arome de pepene galben, pere și o bună mineralitate care va echilibra sosul. Un vin ușor de băut care te face să vrei și al doilea pahar.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

  Un vin frumos cu arome complexe exprimate într-un mod foarte subtil. Se remarcă prin gustul de căpșune cu vanilie, note de piele și ciocolată. Perfect pentru a completa textura orezului brun și a aduce un plus de arome într-o mâncare simplă. Pentru că taninurile sunt lejere nu domină preparatul.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!