Rețetă Salată de cartofi dulci cu legume de vară și ierburi proaspete

Plină de prospețime și culoare, această salată aduce vara direct în farfuria ta: roșii, zucchini, fasole verde și, desigur, cartofi dulci! Este perfectă pentru prânz sau o cină ușoară, însă dacă vrei să o faci mai consistentă, o poți savura alături de un bol cu cereale, cu pui, creveți sau somon. Se potrivește perfect ca garnitură pentru o friptură simplă la grătar sau orice tip de carne.

Rețetă propusă de American Sweet Potato.

Mod de preparare Salată de cartofi dulci cu legume de vară și ierburi proaspete

  1. Într-o cratiță medie cu apă clocotită sărată, fierbe cartofii dulci până devin aproape fragezi, timp de 4-6 minute. Ulterior, scoate-i cu o spumieră și pune-i pe o farfurie acoperită cu șervețele de bucătărie.
  2. Adaugă fasolea verde în apa clocotită și fierbe-o până devine ușor crocantă, timp de 1 minut jumătate - 3 minute. Strecoară apoi și clătește fasolea cu apă rece și adaug-o pe farfuria cu cartofii dulci. Pune farfuria la frigider pentru cel puțin 30 de minute și până la maximum 3 zile.
  3. Între timp, într-un bol mic, amestecă uleiul, oțetul, ceapa, mierea, sarea și piperul. Pune sosul deoparte.
  4. Când ești gata să servești, amestecă într-un bol mare rucola, varza și oțetul balsamic, după gust. Adaugă sare și piper dacă mai este nevoie și pune amestecul pe farfurii sau pe un platou.
  5. Folosește același bol pentru a mixa cartofii dulci, fasolea verde, zucchini, roșiile cherry, jumătate din frunzele de busuioc, jumătate din frunzele de mentă, jumătate din frunzele de mărar și oțetul balsamic, după gust. Adaugă sare și piper, apoi pune mixul deasupra amestecului de rucola.
  6. Presară semințele de floarea-soarelui, busuiocul rămas, menta rămasă și mărarul rămas. Poftă bună!

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!