Rețetă Pere Seckel murate

Brook Hurst Stephens

Perele Seckel sunt un soi de pere micuțe, durdulii, rotunde, cu un trunchi mic și codițe scurte. Fiind cele mai mici dintre perele crescute în scop comercial, perele Seckel sunt incredibil de dulci, atât de dulci încât uneori sunt numite „pere de zahăr”. Aceste pere murate pot fi servite imediat, dar vor prinde din ce în ce mai multă aromă odată cu trecerea timpului. După spusele celui ce a creat rețeta, Brook Hurst Stephens de la Learn to Preserve, aceste pere ușor piperate adaugă un plus de savoare platourilor de brânzeturi și fripturilor, în special de pui și porc.

Mod de preparare Pere Seckel murate

  1. Spală bine perele și lasă-le deoparte. Prepară într-un vas saramura folosind restul ingredientelor. Lasă la foc până se atinge punctul de fierbere, amestecând pentru a dizolva zahărul, iar apoi redu focul cât să mențină saramura caldă până când termini de preparat perele.
  2. Înțeapă fiecare pară în mai multe locuri, astfel încât coaja să nu crape în saramura fierbinte. Rotește fiecare pară, făcând rapid mai multe înțepături pe toată suprafața, aleatoriu, folosind o scobitoare sau un băț de frigărui.
  3. Adaugă deodată toate perele în saramură. Fierbe din nou amestecul, apoi lasă la foc mic timp de 8-10 minute sau până când perele devin fragede.
  4. Îndepărtează vasul de pe foc și lasă să se răcească. După aceea mută cu grijă perele într-un borcan și toarnă saramura peste. Închide borcanul și depozitează la frigider timp de maximum o lună.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!