Ardei umpluți vegetarieni

Un preparat ce încorporează perfect vișinele sunt ardeii umpluți vegetarieni. Proaspăt scoși din cuptor, acești ardei sunt copți împreună cu vișine și umpluți cu quinoa, năut și legume. O rețetă pe cât de ușor de preparat, pe atât de delicioasă!

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-o tigaie mare cu capac încinge uleiul de măsline la foc mediu.
  2. Călește șalota, usturoiul și ciupercile până devin moi. Adaugă condimentul italian și quinoa și mai gătește timp de 1 minut.
  3. Toarnă supa de legume și lasă la foc mare până se atinge punctul de fierbere. Redu temperatura și lasă să fiarbă timp de 15 minute, cu capacul pus, până se reduce lichidul. Oprește focul și lasă deoparte timp de 5 minute.
  4. Amestecă quinoa cu o furculiță și adaugă salata kale, vișinele și năutul. Asezonează cu sare și piper după gust.
  5. Umple jumătățile de ardei cu compoziția de quinoa și așază-i pe o tavă de copt. Toarnă ușor peste aceștia puțin ulei de măsline sau spray de gătit. Acoperă cu foaie de aluminiu și lasă la cuptor timp de 30 de minute. Îndepărtează folia și mai coace timp de 10 minute.
  6. Pentru a prepara reducția de vișine, încălzește concentratul într-o tigaie mică, la foc mediu. Gătește timp de 2-3 minute, amestecând continuu pentru a obține un sos dens.
  7. Odată ce ardeii sunt gătiți, se scot din cuptor și se ornează cu nuci și reducția de vișine. Servește-i cât sunt calzi, ca un antreu vegetarian sau ca o garnitură savuroasă pentru un preparat din carne.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat simplu, înnobilat de reducția de vișine care aduce note intense de fructe roșii și negre. Acestea se pot regăsi într-un vin care să fie servit alături de acest preparat. Pentru că vorbim de o mâncare vegetariană o să alegem un vin roșu mai lejer, dar fructat, cu taninuri fine.

Distribuie pe