Rețetă Coroniță de Crăciun din turtă dulce și ornamente festive

Cine nu iubește un decor de Crăciun dulce și…comestibil? Campioana mondială în cofetărie, Andrea Schirmaier-Huber, vă propune rețeta perfectă pentru o nouă activitate de Crăciun în bucătărie. Preparată cu stafide de California, această turtă dulce vă va introduce imediat în spiritul Crăciunului.

Courtesy of: California Raisins.

Mod de preparare Coroniță de Crăciun din turtă dulce și ornamente festive

  1. Pune la încălzit o cratiță în care adaugi mierea, untul, zahărul vanilat și apa. Amestecă până ce zahărul se dizolvă în întregime. Lasă să se răcească pentru scurt timp.
  2. Într-un alt bol, bate ouăle. Adaugă coaja de lămâie proaspăt rasă, pudra de cacao, făina, stafidele și condimentele. Amestecă toate ingredientele. Toarnă și amestecul pe bază de miere și unt și frământă aluatul timp de câteva minute. Lasă să se răcească în continuare.
  3. Înfășoară aluatul într-o folie de plastic și pune-l la frigider peste noapte pentru a se întări. Lăsă-l să se odihnească o zi.
  4. Înainte de a întinde aluatul, așteaptă să stea o perioadă la temperatura camerei. Apoi frământă-l de câteva ori și întinde-l pe o suprafață tapetată ușor cu făină, astfel încât să ajungă la grosimea de 3 mm. Taie aluatul cu ajutorul unei farfurii cu diametrul de aproximativ 26 cm, astfel încât să se obțină un cerc. Transferă-l în tavă și taie-l din nou, folosind o farfurie mai mică, cu un diametru de aproximativ 16 cm. Se va obține un inel mare. Taie apoi steluțe în diferite forme. Tapetează tava cu hârtie de copt și așază formele. Preîncălzește cuptorul la 180 °C (cuptor cu convecție 160 °C). Coace aproximativ 5-15 minute, în funcție de mărime (stelele mici necesită mai puțin timp de coacere).
  5. Bate albușurile spumă și adaugă zahărul pudră cernut. Glazura nu trebuie să fie prea tare, altfel nu o vei putea pulveriza. Apoi adaugă încă puțin albuș sau zeamă de lămâie.
  6. Decorează stelele cu glazură și lipește-le pe litera O. La final, decorează totul cu stafide, nuci și anason stelat.

Sfat

Acest aluat poate fi folosit și pentru coacerea ornamentelor pentru bradul de Crăciun.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!