
Rețetă Pere poșate în espresso și sos de cireșe

Fă un upgrade listei cu deserturi și introdu în meniu aceste pere poșate în espresso și sos de cireșe. Dulci și cremoase, se potrivesc perfect lângă o cupă de înghețată de vanilie sau niște iaurt înghețat. Și încă nu am vorbit de cât de apetisant arată…
Rețetă propusă de USA Pears.
Mod de preparare Pere poșate în espresso și sos de cireșe
- Pune cireșele, espresso-ul, apa, zahărul și extractul de migdale într-o oală medie.
- Curăță și taie perele în sferturi și scoate-le cotorul.
- Pune perele în oală și acoperă-le cu o foaie de copt pentru a le menține scufundate în lichid.
- Încălzește la foc mediu spre mare, acoperă oala și adu lichidul la punctul de fierbere. Odată ce începe să fiarbă, redu focul la mediu spre mic și gătește perele timp de 12-15 minute sau până când furculița intră ușor în ele.
- Scoate cu grijă perele cu ajutorul unei spumiere și lăsă-le să se răcească.
- Dă focul la maximum și fierbe sosul timp de 15-20 minute. Verifică des, până când observi că se reduce la aproximativ 250ml. Adaugă brandy-ul de cireșe în sosul redus și lăsă-l să se răcească ușor.
- Pune din nou perele în sos și amestecă ușor. Servește trei sferturi de pară per porție, cu mult sos.
- Adaugă deasupra o cupă de înghețată de vanilie și cireșe, dacă dorești. Perele și sosul se pot păstra în frigider până la trei zile.