Știai că?
Află cele mai interesante curiozități din bucătăria americană!
-
Untul de arahide
În fiecare an americanii consumă suficient unt de arahide pentru a acoperi baza Marelui Canion și mănâncă în medie 3.000 de sandwich-uri cu unt de arahide și jeleu de-a lungul vieții. Un borcan de 350g conține aproximativ 540 de arahide, acestea fiind o sursă importantă de proteine, complex de vitamina B și antioxidanți.
-
Somonul de Alaska
Somonul de Alaska are un nivel ridicat de proteine și conține grăsimi sănătoase de Omega-3 (DHA și EPA), o multitudine de vitamine esențiale precum B12 sau D, o cantitate importantă de fier și alte minerale precum seleniu, zinc sau iod.
-
Avocado
Consumul de avocado din ultimii doi ani a luat prin surprindere pe toată lumea și nu dă semne să se oprească aici. Statele Unite reprezintă al doilea cel mai mare producător de avocado, după Mexic. Doar în 2020 au fost produse 206.610 tone de avocado, California fiind principala zonă de cultivare, cu peste 5.000 de producători.
-
Case din turtă dulce
În America ziua de 12 decembrie este dedicată caselor din turtă dulce, iar istoricii spun că realizarea acestora a început în anii 1800 în Germania, prima dintre ele fiind rezultatul basmului Hansel și Gretel. Precum alte tradiții specifice sărbătorilor de iarnă, și aceasta a fost răspândită în America de către imigranții germani.
-
Lactate
Dintre toate cele 50 de state americane, California ocupă primul loc în ceea ce privește producția de lactate, iar 99% dintre fermele de lapte sunt deținute de familiile locale. Laptele de California stă la baza mai multor produse lactate, statul fiind în top și la capitolele unt, înghețată, iaurt sau brânză.
-
Grepfrutul Ruby Red
Grepfrutul Ruby Red este un soi cu o aromă puțin mai dulce decât cea consacrată, iar jumătate de fruct conține aproximativ 40mg de vitamina C.