Rețetă Mac no Cheese cu ketchup

Clasicele macaroane cu brânză au căpătat o nouă interpretare, sub formă de bites vegane. Preparate cu migdale de California, acestea sunt o gustare savuroasă, realizată după rețeta celor de la GOOD n` Vegan, o firmă de livrare din Berlin axată pe delicii vegane. Bucătarul Steffen Sinzinger este persoana creativă din spatele meniului, lucrând luni întregi la preparatele bazate pe plante, alături de echipa sa și Alon Shamir.

Mod de preparare Mac no Cheese cu ketchup

Cremă

  1. Taie cartofii împreună cu morcovii și ceapa.
  2. Într-o cratiță fierbe împreună legumele tăiate.
  3. Când cartofii sunt ușor gătiți, pune-i în Thermomix sau folosește un alt blender puternic și amestecă supa de legume cu ingredientele rămase până obții un sos omogen.

Biluțe din macaroane

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor și scurge-le. Nu le clăti cu apă rece.
  2. Amestecă crema călduță cu pastele scurse.
  3. Adaugă bucățile de migdale și fulgii de ardei roșu, apoi amestecă.
  4. Lasă să se răcească și presează cu o lingură specială de înghețată, din oțel.
  5. Cântărește 50g sau taie cu lingura de înghețată din compoziție astfel încât să formezi biluțe egale.
  6. Lasă la congelator.
  7. Acoperă cu făină, înlocuitor vegan pentru ou și pesmet Panko.
  8. Lasă la congelator.
  9. Prăjește în baie de ulei până biluțele se rumenesc și au o culoare aurie.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Buletele vegane de macaroane în pesmet panko păstrează ceva din savoarea preparatului original „mac&cheese” și au nevoie de un vin proaspăt, potrivit cu ceva prăjit.

  • Chardonnay Woodbridge, Robert Mondavi

    Un vin cu o bună aciditate, care va da senzația de prospețime după fiecare înghițitură. Aromele de mere verzi, pere galbene zemoase, lime și puțin pepene galben vor face preparatul să fie savuros, fără să fie greoi. Atunci când avem orice prăjit, avem nevoie de un vin ușor și vioi. Cu un raport calitate-preț excelent, este o alegere potrivită pentru un aperitiv.

  • Murphy Goode Fume Sauvignon Blanc

    O opțiune de vin cu tente citrice și de fructe exotice, dar și o notă de afumat provenind din butoaiele de stejar în care s-a păstrat o fracțiune din vin înainte de a fi îmbuteliat. Fiind o mâncare vegană, nu are nevoie de un vin care să o domine, ci de unul care să pună în evidență ingredientele de top folosite, cum ar fi migdalele.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!