Rețetă Orez cu ciuperci și praz la cuptor
Această rețetă vine în ajutorul tău atunci când ești în căutarea unei mese bogate în proteine, pe care să o poți prepara rapid. Servește-o drept garnitură, alături de cârnați sau pui. Aroma bogată a orezului alb, gătit la cuptor, este completată perfect de combinația de ciuperci cu praz. Soluția ideală pentru serile aglomerate din timpul săptămânii – rapidă, ușor de pregătit și absolut delicioasă!
Mod de preparare Orez cu ciuperci și praz la cuptor
- Preîncălzește cuptorul la 180oC.
- Ia o tavă de dimensiunea 23 x 28 cm (sau una pătrată) și unge-o cu unt sau cu ulei.
- Amestecă ceapa, usturoiul, ciupercile, prazul și orezul. Toarnă compoziția obținută uniform. Presară deasupra bucățile de carne, frunzele de cimbru și brânză rasă.
- Lasă la cuptor timp de 50-60 de minute, până când compoziția este gătită bine.