Rețetă Legume la grătar cu sosuri colorate de nuci

California Walnut Commission

O garnitură sănătoasă și plină de savoare, ideală pentru grătarele de pe timpul verii sau pentru momentele când preferi o masă mai ușoară. Preparatul include o varietate de legume, precum dovlecei, vinete și ardei, servite alături de două sosuri delicioase de nuci. Sosurile cu paprika și sfeclă roșie sunt preparate cu nuci de California, ierburi și condimente, ceea ce oferă o explozie de arome și texturi care completează întreaga compoziție.

Rețetă propusă de California Walnut Commission.

Mod de preparare Legume la grătar cu sosuri colorate de nuci

  1. Curăță și decojește morcovii. Taie ardeii în patru pe lungime, apoi trebuie să îi cureți și să îi speli bine. Spală și curăță broccoli. Spală sparanghelul și îndepărtează capetele lemnoase de jos. Amestecă muștarul, o lingură de miere, pudra de usturoi, o linguriță de sare, piperul, pudra de paprica afumată, 3 linguri de ulei și 2 linguri de suc de lămâie. Pune toate legumele într-un bol adânc, apoi toarnă marinada peste și amestecă bine. Lasă-le deoparte.
  2. Pentru sosuri trebuie să prăjești miezul de nucă într-o tigaie încinsă. Amestecă constant. Scoate aproximativ 100g de nuci și pune-le deoparte. Adaugă o lingură de miere peste nucile rămase, apoi amestecă bine și păstrează-le pentru mai târziu.
  3. Pentru sosul de paprica trebuie mai întâi să scurgi ardeii. Pasează-i împreună cu 2 linguri de ulei, o lingură de suc de lămâie, pastă de roșii, pudră de paprica dulce și 50g de nuci. În funcție de preferințe, poți să mai adaugi sare, piper și puțin zahăr.
  4. Pentru sosul de sfeclă roșie, spală verdețurile și apoi toacă-le fin. Păstrează o parte pentru decor. Taie sfecla roșie în bucăți mici. Pasează sfecla împreună cu 50g de nuci, 2 linguri de ulei, verdețurile tocate și o lingură de suc de lămâie. Pentru mai mult gust adaugă sare și piper.
  5. Amestecă brânza de capră cu laptele și condimentează cu piper. Pune legumele într-o tavă mare pentru grătar. Lasă-le pe grătarul încins timp de 8-10 minute. Întoarce-le de mai multe ori pe-o parte și pe alta, în funcție de legume. Asează-le pe un platou, presară nucile cu miere și stropește-le cu brânză de capră. Decorează cu verdețuri și oregano. La final, servește alături de sosurile pregătite și pâine.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!