Rețetă Brownie din cartofi dulci mov

Acești cartofi dulci mov creează o textură umedă și aerată pentru o prăjitură delicioasă. Pe lângă aspectul interesant, care cu siguranță va atrage toate privirile, rețeta de brownie nu conține gluten, dar are un gust la fel de bun ca varianta originală. Chipsurile de cartofi dulci fărâmițate oferă un gust crocant, un aspect special și un accent dulce-sărat.

Mod de preparare Brownie din cartofi dulci mov

Pentru aluat

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
  2. Pregătește două tăvi de copt cu dimensiunea 22x22 cm. Unge cu ulei de cocos și cu unt de cacao interiorul tăvilor.
  3. Folosește un mixer cu bol pentru a amesteca împreună untul de caju și migdale, mierea, ouăle și extractul de vanilie. Mixează până se încorporează totul foarte bine. Evită aerarea cât de mult posibil dacă nu îți dorești o textură asemănătoare unui tort.
  4. Presară pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu cu ajutorul unei site și amestecă ușor până e totul bine încorporat.
  5. Aluatul trebuie să fie tare. Încorporează cartofii tăiați cubulețe.
  6. Divizează aluatul în cele două tăvi.
  7. Coace timp de 35 de minute. Rotește tăvile la 90 de grade atunci când procesul de coacere a ajuns la jumătatea timpului.
  8. Lasă să se răcească, adaugă glazura și chipsurile de cartofi prăjite și fărâmițate.

Pentru glazură

  1. Amestecă împreună toate ingredientele pentru glazură.
  2. Păstrează într-un recipient închis ermetic la frigider.
  3. Adu la temperatura camerei pentru a întinde compoziția pe brownie.

Pentru cartofii dulci mov prăjiți

  1. Prăjește cartofii dulci în baie de ulei până devin crocanți.
  2. Lasă-i să se răcească și taie-i în 4, în bucăți neregulate.
  3. Presează bucățile peste brownie-ul cu glazură.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!