
Rețetă Crustă de pizza de cartofi fără gluten
Făcut din făină fără gluten și cartofi russet, acest aluat e perfect pentru pizza și toppinguri – indiferent dacă îți place clasica Margherita sau un amestec de salam picant și legume.
Mod de preparare Crustă de pizza de cartofi fără gluten
- Preîncălzește cuptorul la 215 °C.
- Într-o cratiță mare, adaugă cartofii curățați și tăiați felii. Pune capacul deasupra cratiței și adu la punctul de fierbere.
- Păstrează 4 linguri din apa în care ai gătit cartofii și lasă-le deoparte.
- Fierbe cartofii până când devin moi și scurge-i.
- Într-un robot de bucătărie, adaugă cartofii, 1 lingură din apa în care aceștia au fiert și cățeii de usturoi, amestecând până când compoziția devine cremoasă (adaugă apă suplimentar dacă e nevoie).
- Într-un bol mic, amestecă făina, amidonul de porumb, condimentele, ardeiul roșu, sarea și praful de copt. Amestecă până când ingredientele se combină între ele.
- Adaugă compoziția de făină în cartofi și amestecă până se încorporează.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
- Cu mâinile ude ia 1/3 din aluat și formează o bila. Întinde aluatul pe tava de copt și frământă-l bine ca să se aplatizeze (ai grijă să nu-l faci prea subțire). Crusta ar trebui să fie de aproximativ 1 cm.
- Coace crusta la cuptor până când devine ușor rumenă (12-14 minute).
- Acoperă crusta cu sosul preferat și diverse ingrediente. Coace din nou pentru ca brânza să se topească sau încălzește crusta timp de aproximativ 4-6 minute. Taie și servește.