Rețetă Crustă de pizza de cartofi fără gluten

Făcut din făină fără gluten și cartofi russet, acest aluat e perfect pentru pizza și toppinguri – indiferent dacă îți place clasica Margherita sau un amestec de salam picant și legume.

Mod de preparare Crustă de pizza de cartofi fără gluten

 1. Preîncălzește cuptorul la 215 °C.
 2. Într-o cratiță mare, adaugă cartofii curățați și tăiați felii. Pune capacul deasupra cratiței și adu la punctul de fierbere.
 3. Păstrează 4 linguri din apa în care ai gătit cartofii și lasă-le deoparte.
 4. Fierbe cartofii până când devin moi și scurge-i.
 5. Într-un robot de bucătărie, adaugă cartofii, 1 lingură din apa în care aceștia au fiert și cățeii de usturoi, amestecând până când compoziția devine cremoasă (adaugă apă suplimentar dacă e nevoie).
 6. Într-un bol mic, amestecă făina, amidonul de porumb, condimentele, ardeiul roșu, sarea și praful de copt. Amestecă până când ingredientele se combină între ele.
 7. Adaugă compoziția de făină în cartofi și amestecă până se încorporează.
 8. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
 9. Cu mâinile ude ia 1/3 din aluat și formează o bila. Întinde aluatul pe tava de copt și frământă-l bine ca să se aplatizeze (ai grijă să nu-l faci prea subțire). Crusta ar trebui să fie de aproximativ 1 cm.
 10. Coace crusta la cuptor până când devine ușor rumenă (12-14 minute).
 11. Acoperă crusta cu sosul preferat și diverse ingrediente. Coace din nou pentru ca brânza să se topească sau încălzește crusta timp de aproximativ 4-6 minute. Taie și servește.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!