Rețetă Creveți în crustă de chili și fistic

Sweet Paul Magazine

Acesta este cu siguranță modul nostru preferat de a prepara creveți! Crusta este simplă și nu încarcă creveții dulci ca un aluat greu. Rețeta poate fi preparată atât cu creveți proaspeți, cât și congelați. Recomandarea bucătarului: se poate servi cu orez peste care presari mixul crocant de fistic. Courtesy of: Sweet Paul Magazine.

Mod de preparare Creveți în crustă de chili și fistic

  1. Mărunțește fisticul într-un blender până ce consistența devine asemănătoare cu cea a făinii de nuci. Poți lăsa și bucăți mai mari pentru puțină textură.
  2. Într-un castron, adaugă creveții cu puțină sare și amestecă bine.
  3. Trece fiecare crevete prin mixul de fistic, având grijă să fie bine acoperiți.
  4. Topește untul într-o tigaie la foc mediu și adaugă ardeiul și usturoiul, călind timp de 2 minute.
  5. Gătește creveții timp de 3-4 minute pe ambele părți sau până devin roz.
  6. Adaugă zeama de lime și o lingură din mixul de fistic în tigaie. Mai gătește 1-2 minute.
  7. Orezul cu fistic îl poți prepara din orezul preferat sau cereale antice, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când e gata, adaugă cam 2 linguri din mixul de fistic și amestecă cu grijă.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

 

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat ușor și aromat, în care creveții sunt înnobilați de gustul și textura fisticului cere un vin ușor, răcoritor, sec, alb sau rose.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Un rose demisec cu un conținut de alcool foarte slab și arome intense de fructe roșii proaspăt culese și pepene roșu, care scot în evidență fisticul.

  • Murphy Goode Fume Sauvignon Blanc

    Un Sauvignon de Lume Nouă, cu o corpolență medie, dar suculent, amintind de notele de mere, cu ușoare tente minerale. Aromele care variază de la note de citrice, până la cele de fructe tropicale completează gustul delicat de fructe de mare și potențează aroma fisticului.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!