Rețetă Stir-fry de cartofi dulci cu piept de pui

Acești cartofi dulci la grătar sunt ușor de preparat și foarte gustoși, cel mai probabil și datorită marinadei picante pe bază de soia care le oferă o aromă senzațională.

Mod de preparare Stir-fry de cartofi dulci cu piept de pui

  1. Taie ardeiul chili pe lungime, îndepărtează semințele și apoi taie-l în bucăți mici. Curăță usturoiul și ghimbirul și toacă-le la fel. Amestecă ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul cu sos de soia.
  2. Spală fileurile din piept de pui, usucă-le ușor și taie-le în bucăți mici. Adaugă puiul în marinadă și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
  3. Între timp curăță cartofii dulci, spală-i și taie-i în felii subțiri. Procedează la fel și cu ardeii grași. Spală mazărea dulce și împarte-o în jumătate dacă este cazul.
  4. Încinge uleiul de susan într-o tigaie mare sau într-un wok. Scoate puiul din marinadă, scurge-l și prăjește-l în ulei încins timp de aproximativ 10 minute, până când se rumenește. Adaugă cartofii dulci și gătește-i până când sunt gata, apoi restul de legume rămase și călește mixul obținut. Deglasează cu marinadă, adaugă merișoarele și gătește încă 5 minute. Decorează cu semințe de susan și servește.

Caută cartofii dulci și merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Deși este un perparat pe bază de pui, deci am fi tentați să alegem un vin alb, marinada pe bază de soia și condimentele folosite sugerează mai degrabă un vin roșu, nu foarte alcoolic sau cu taninuri pronunțate, dar cu arome intense, care să facă față ghimbirului și merișoarelor.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

    Un Pinot Noir bun aduce întotdeauna arome ușoare de fructe, în principal cireșe și ceva condimente. Acesta impresionează prin textura sa mătăsoasă și amestecul multistrat de fructe roșii – căpșuni, coacăze roșii, zmeură, merișoare, cola, note uscate de pământ și milkshake de vanilie. Pe final se poate distinge un gust de ciocolată. Toate aceste arome îl recomandă alături de sosul de soia și cartofii dulci.

  • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

    Dacă nu dorești să te aventurezi la un vin roșu pentru o mâncare cu evidente note asiatice, poți alege întotdeauna un rose demisec din Zinfandel. Aromele de fructe roșii proaspete (zmeură, căpșune, fragi) vor oferi senzații intense alături de ghimbir și soia, iar plusul de zaharuri reziduale potențează aromele, fiind în acord și cu cartofii dulci.

Distribuie pe