
Fleică de vită SUA marinată cu ardei chipotle
- Timp 60 min
Gătirea pieptului de rață la foc mic, cu pielea în jos, ajută la eliminarea părților de grăsime. După aproximativ 20 de minute, pielea va deveni crocantă, iar pulpa va fi la fel de roz și fragedă ca un steak. Vinul Porto și sosul de cireșe fac ca acest fel de mâncare să îți confere o experiență asemănătoare cu cea din restaurant, chiar la tine în bucătărie. Servește cu orez sălbatic!
Pieptul de rață este o carne delicată, dar grasă, care cere un vin roșu (contrar regulii generale care spune că la păsări se preferă vinul alb). Totuși, este bine să alegem un roșu catifelat, plin de arome de fructe, care să se potrivească perfect cu sosul intens, făcut tot pe bază de vin. Acest pinot noir se remarcă prin arome de cireșe, cireșe negre și o tentă de ciocolată amăruie. Cu un corp mediu și taninuri frumos rotunjite, aduce o notă de eleganță preparatului.
Strugurii sunt culeși târziu pentru a accentua aromele adânci de fructe dulci, dar alcoolul rămâne echilibrat. Vinul conține toate aromele clasice ale Zinfandelului și are corpul complex. Maturat aproximativ 20 de luni în butoaie de stejar francez și american, acest vin frumos este format din Zinfandel, suplimentat cu struguri Petit Sirah, Barbera și Syrah. Deoarece sosul preparatului poate fi făcut cu Zinfandel, a bea același vin înseamnă o potențare a gusturilor din sos într-o altă notă.