Rețetă Sandwich cu 3 tipuri de brânză și sos de muștar Aioli

Crocant, cremos și piperat, acest sandwich poate reprezenta o cină surprinzătoare sau cea mai delicioasă gustare de la miezul nopții pe care ai încercat-o până acum! Combină-l cu cu un Zinfandel de California sau cu un Sauvignon Blanc.

Mod de preparare Sandwich cu 3 tipuri de brânză și sos de muștar Aioli

 1. Amestecă brânza Fontina, Jack și Gruyere într-un bol de dimensiune medie.
 2. Folosește degetele pentru a face 2 găuri mici în fiecare felie de pâine, de aproximativ 5cm distanță una față de cealaltă (astfel lași puțină brânză să curgă, pâinea devenind foarte crocantă).
 3. Întinde un strat subțire de unt pe o parte a fiecărei felii de pâine.
 4. Într-o tigaie mare, pune 4 felii de pâine cu partea unsă cu unt în jos.
 5. Acoperă fiecare felie uniform, cu un sfert din amestecul de brânză.
 6. Acoperă amestecul de brânză cu un sfert din cantitatea de năsturel.
 7. Pune deasupra feliile de pâine rămase, de această dată cu partea unsă cu unt în sus.
 8. Pune tigaia la foc mediu-mic și gătește sandwich-urile timp de 8 minute sau până când devin rumene la suprafață. Întoarce sandwich-urile pe cealaltă parte și lasă-le să se rumenească.
 9. Pune sandwich-urile pe un tocător și întoarce-le astfel încât năsturelul să fie deasupra brânzei.
 10. Amestecă maioneza cu muștar pentru a face sosul aioli. Scoate feliile de pâine de deasupra și unge cealaltă parte a sandwich-ului cu cantitatea dorită de sos. Pune deasupra cealaltă felie de pâine. Servește imediat.

Asociere cu vinuri americane

Un sandwich plin de savoare care cere lângă el un vin alb plin de prospețime și cu o aciditate ridicată, care să „taie” prin grăsimea brânzeturilor.

 • Cycles Gladiator Chardonnay

  Un vin cu gust de tartă, cu cremă de lămâie, pere și piersici, alături de arome intense de stejar și condimente care merg bine cu gruyere. Senzație catifelată în gură, potrivită cu mixul de brânzeturi topite. Bine echilibrat, cu un final de ananas și caramel, perfecte alături de gustul de pâine prăjită. Aciditate foarte revigorantă!

 • Murphy-Goode Savignon Blanc Fume

  Un amestec de arome fructate, mergând de la note dulci la note citrice și florale. Gustul de lămâie și tartă cu grepfruit vor contrasta plăcut cu brânzeturile topite în interiorul sandwichului. Un vin care câștigă mult prin aciditatea crocantă, răcoritoare și care iese în evidență prin aromele de fum din planul secund, de la învechirea în stejar.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!