Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Rețetă File de somon de Alaska cu paste și pesto
Acel moment când gustul mediteranean întâlnește somonul de Alaska. Somonul suculent este așezat peste pastele al-dente, apoi stropit cu un pesto răcoritor combinat cu mentă Un preparat sofisticat, dar accesibil, care îmbină frumusețea aromelor din Oceanul Pacific cu farmecul de la malul Mării Mediterane.
Rețetă propusă de Alaska Seafood.
Mod de preparare File de somon de Alaska cu paste și pesto
- Pentru pesto, mărunțește nucile, rumenește-le într-o tigaie fără ulei, apoi lasă-le să se răcească. Desprinde frunzele de mentă și de pătrunjel de pe tulpini și toacă-le fin, cu excepția câtorva frunze pentru garnisire. Amestecă-le împreună cu uleiul de măsline și lasă-le să se răcească în congelator timp de 10 minute. Apoi pune într-un blender ierburile și uleiul cu o treime din nucile rămase. Condimentează după gust cu sare și piper.
- Fărâmițează brânza de capră pentru paste. Spală și taie roșiile în cubulețe. Fierbe linguinele conform instrucțiunilor, în apă clocotită cu sare până când sunt al dente, apoi scurge-le. Amestecă-le cu puțin din apa în care au fiert, brânza, roșiile și nucile rămase.
- Clătește fileurile de somon în apă rece, usucă-le și presară sare. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și prăjește somonul pe ambele părți timp de aproximativ două minute. Servește-l peste pastele cu pesto și garnisește cu mentă, dacă dorești.