Rețetă Supă cremă (bisque) de homar Maine

Această supă cremă se dovedește a fi o modalitate excelentă pentru servirea homarului. Cu vermut, vin de Porto și un amestec potrivit de condimente, este starterul perfect pentru un meniu festiv!

Mod de preparare Supă cremă (bisque) de homar Maine

  1. Rumenește carcasele de homar în cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de o jumătate de oră.
  2. Pune într-un vas carcasele de homar rumenite și pasta de tomate. Lasă din nou la cuptor. Deglasează (metodă de obținere a sosului prin folosirea unui lichid care să îndepărteze resturile alimentare de pe marginea vasului) totul cu vermut Noilly Prat și vin alb de Porto.
  3. Umple vasul cu aproximativ 2 litri de apă. Adaugă prazul, țelina, ceapa și feniculul, apoi lasă să dea în clocot.
  4. Adaugă frunza de dafin, boabele de ienupăr, cardamomul uscat, semințele de fenicul și cățeii de usturoi. Lasă stock-ul să fiarbă ușor timp de 2 ore.
  5. Strecoară stock-ul și lasă-l să se reducă la jumătate. Adaugă toată smântâna și untul. Condimentează după gust cu sare, piper și suc de lămâie.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

În mod normal am putea asocia această supă densă cu o șampanie sau un spumant maturat pe drojdii, însă dacă mergem pe regula „mâncarea locului cu vinul locului” și dorim să alegem un vin american, există o soluție delicioasă, aproape perfectă.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    Un vin foarte texturat, cu arome de măr verde, coajă de lămâie și semnătura de petrol/kerosen a Rieslingului, care se termină în miere. Nasul este surprinzător de dezvoltat. Un vin sec cu echilibru frumos și caracter de cremene. Perfect alături de supa de homar cu arome de Porto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!