Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Rețetă Sashimi și tartar de somon de Alaska cu anghinare și orez sălbatic
Experimentează gustul autentic al somonului de Alaska în două ipostaze inedite: sashimi și tartar. În compania topinamburului și a orezului sălbatic, aceste preparate nu doar că celebrează aromele naturale ale fructelor de mare din Alaska, dar adaugă și o notă elegantă întregii experiențe.
Rețetă propusă de Alaska Seafood.
Mod de preparare Sashimi și tartar de somon de Alaska cu anghinare și orez sălbatic
Pentru prepararea sashimi-ului
- Taie somonul în felii de 3mm, pe care le lași ulterior la răcit.
- Cu aproximativ 20 de minute înainte de servire, scoate sashimi-ul din frigider, acoperă-l, apoi lasă-l la temperatura camerei.
- Presară condimentele pentru fructe de mare sălbatice de Alaska chiar înainte de servire.
Pentru prepararea tartarului
- Taie somonul în cuburi de 2x2mm, pe care le adaugi ulterior într-un bol.
- Adaugă sucul de lime, apoi asezonează cu condimentele pentru fructe de mare.
- Încorporează arpagicul tocat, apoi lasă la răcit.
Pentru prepararea topinamburului fermentat
- Spală și curăță bine topinamburul. Pune tuberculii curățați într-un borcan de aproximativ 1200ml cu capac.
- Adaugă sare, nucșoară și cardamom, apoi toarnă apă clocotită în borcan până când tuberculii sunt acoperiți. Lasă la răcit.
- Când apa s-a răcit până la aproximativ 45°C, adaugă ferment alimentar și amestecă cu o lingură curată.
- Închide ermetic capacul și lasă topinamburul să fermenteze la aproximativ 18°C, timp de două săptămâni, apoi păstrează borcanul în frigider.
Pentru prepararea salatei de topinambur
- Taie topinamburul în felii foarte subțiri (aproximativ 1mm grosime).
- Taie tulpinile de coriandru în inele și toacă grosier frunzele mai mari.
- Amestecă morcovul tăiat cubulețe, coriandrul și uleiul de susan. Marinează feliile de topinambur în acest amestec. Asezonează cu puțină sare.
Pentru prepararea orezului sălbatic caramelizat
- Toarnă ulei de rapiță până la 5cm într-o tigaie și așteaptă până ajunge la temperatura de 190°C.
- Pune orezul sălbatic în cantități mici (aproximativ 2 linguri per porție) într-o sită și prăjește-l în uleiul fierbinte timp de 8 secunde. Întinde-l pe un prosop de bucătărie și presară imediat sare și piper cayenne.
- Redu oțetul și siropul de arțar într-o tigaie mare, la aproximativ 130°C.
- Adaugă orezul sălbatic prăjit în siropul fierbinte și amestecă bine, dar asigură-te că această compoziție rămâne fierbinte.
- Întinde orezul sălbatic caramelizat pe o hârtie de copt și lasă-l să se răcească, apoi desfă bulgării mari care s-au format.