Rețetă Ciocolată caldă cu migdale

Ciocolata caldă e o băutură clasică și reconfortantă ce poate ține cu brio locul unui desert. Ai încercat vreodată varianta cu lapte de migdale? Gustul ușor și textura cremoasă al acestuia se potrivește de minune cu ciocolata topită și un strop de vanilie. Pentru un gust desăvârșit, optează pentru o ciocolată premium, cum ar fi Guittard.

Mod de preparare Ciocolată caldă cu migdale

Lapte de migdale

  1. Într-o cratiță mică, la foc mediu-mare, încălzește laptele de migdale până devine aburind.
  2. Adaugă ciocolata tocată și amestecă din când în când cu un tel până se omogenizează și se topește. Adaugă apoi cacao neîndulcită și esență de vanilie.
  3. Servește fierbinte, cu toppingurile preferate.

Migdale învelite în ciocolată

  1. Pune ciocolata într-un bol metalic, deasupra unei cratițe pline până la 2,5 cm cu apă.
  2. Fierbe apa la foc mic și amestecă ciocolata până se topește. Ia bolul de pe foc.
  3. Înmoaie rapid fiecare jumătate de migdală în ciocolata topită. Lasă să se usuce pe hârtie cerată alimentară și servește.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe