Rețetă Plăcintă cu vișine fără gluten

Această plăcintă este atât de gustoasă, perfectă pentru cei cu sensibilități la gluten. Foarte important: păstrează aceleași arome bogate și fructate ca o plăcintă clasică.

Rețetă propusă de U.S. Montmorency Tart Cherries.

Mod de preparare Plăcintă cu vișine fără gluten

  1. Pentru aluat: Într-un bol mare, amestecă făina de sorg, făina de orez dulce, amidonul de porumb, semințele de chia, zahărul și sarea. Rade untul pe o farfurie și împrăștie-l uniform peste amestecul de făină, folosind degetele pentru a-l încorpora până când amestecul arată ca nisipul, cu bucăți de unt de dimensiunea unor migdale.
  2. Adaugă extractul de migdale și oțetul din cidru de mere în apa foarte rece și adaugă treptat amestecul de apă în compoziția de făină, câte 2 linguri, amestecând cu o furculiță pentru a hidrata uniform. După ce ai adăugat toată apa, aluatul ar trebui să fie ușor sfărâmicios și să se poată modela ușor.
  3. Pune aluatul pe o suprafață curată și frământă-l ușor. Apucă porțiuni de aluat și împinge-le pe masă cu palma (acest lucru ajută la obținerea unui aluat mai fraged). Dă-i forma unei bile și folosește un cuțit pentru a tăia 1/3 din aluat și transformă-l din nou într-o bilă. Păstrează bila mai mică de aluat pentru crusta de deasupra. Învelește-le în folie de plastic și aplatizează-le pentru a forma un disc gros. Lasă-le la frigider timp de 30 de minute.
  4. Scoate aluatul din frigider și lasă-l să se odihnească 5-10 minute. Pune discurile mari de aluat pe o bucată mare de hârtie de copt presărată cu făină de sorg, apoi presară făină și deasupra aluatului. Pune o altă bucată de hârtie de copt deasupra și începe să întinzi aluatul într-un cerc de un diametru de aproximativ 28-30,5 cm. Pune hârtia cu aluatul pe o tavă de copt și lasă-l la frigider 5 minute. Apoi scoate-l, îndepărtează hârtia și transferă aluatul în tava de plăcintă. Taie marginile cu o foarfecă, lăsând un surplus de aproximativ 2,5 cm, apoi împăturește-l pe sub, astfel încât să formezi o margine mai groasă. Apasă marginile cu degetele sau cu o furculiță pentru a crea un aspect frumos.
  5. Înțeapă baza și marginile aluatului în câteva locuri, apoi pune tava cu aluat în congelator pentru 30-45 minute. Poți să o ții la frigider și peste noapte, învelită într-o pungă de plastic.
  6. Întinde bila mică de aluat între două foi de hârtie de copt, până ajungi la o grosime de aproximativ 0,6 cm. Îndepărtează foaia de sus a hârtiei și taie forme pentru decor. Pune hârtia cu formele pe o tavă și bagă-le la frigider 15 minute. După ce îndepărtezi resturile de aluat, păstrează formele tăiate la frigider, până când ești gata să decorezi plăcinta.
  7. Pentru umplutură: amestecă vișinele dezghețate cu zahărul și amidonul de porumb. Pune amestecul într-o cratiță și gătește la foc mic-mediu. Amestecă până când se îngroașă, iar siropul format se lipește de lingură. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute. Ia cratița de pe foc și adaugă oțetul balsamic, extractul de vanilie și sarea de mare. Lasă umplutura să se răcească.
  8. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  9. Scoate crusta din congelator și adaugă umplutura de cireșe. Coace timp de 10 minute, apoi scoate din cuptor. Unge formele de aluat cu ou bătut și așază-le deasupra umpluturii. Pune din nou plăcinta la cuptor pentru încă 40 de minute. Adaugă folie de aluminiu pe margini. Plăcinta trebuie să fie pufoasă și aurie la final.
  10. Păstrează plăcinta la temperatura camerei timp de două zile, apoi ține-o la frigider.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!