Rețetă Pancakes cu ricotta și sos de afine

California Wines

Fă din aceste pancakes pufoase vedeta brunch-ului, fie păstrează rețeta pentru musafirii din weekend pe care dorești să-i impresionezi. Compoziția nu conține drojdie, ci albușuri bătute spumă, ceea ce oferă clătitelor americane textura unui sufleu. Poți pregăti sosul de afine cu o seară înainte, urmând să îl încălzești pentru servire. Se obțin aproximativ 12 clătite.

Rețetă propusă de California Wines.

Mod de preparare Pancakes cu ricotta și sos de afine

Pentru sosul de afine

  1. Păstrează deoparte aproximativ 95g de afine și pune restul fructelor într-o cratiță mică. Adaugă siropul de arțar și 60ml de apă.
  2. Setează aragazul la foc mediu și adu la punctul de fierbere. Pune capacul și reglează căldura pentru a menține o fierbere înăbușită.
  3. Gătește aproximativ 10 minute, amestecând ocazional până când afinele sunt complet încorporate. Amestecul va fi în continuare subțire. Ia cratița de pe foc și adaugă în compoziție cele 95g de afine.
  4. Lasă să se răcească la temperatura camerei. Odată ce se răcește, compoziția se va îngroșa. Reîncălzește ușor pentru servire.

Pentru pancakes

  1. Preîncălzește o plită pentru clătite sau o tigaie mare la foc mediu-mic. Bate gălbenușurile, zahărul, sarea și vanilia într-un bol mare, până ce se obține o compoziție groasă, de culoare deschisă. Se adaugă laptele, apoi ricotta, amestecând până la omogenizare.
  2. Adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Într-un alt bol, cu ajutorul unui tel sau mixer, bate albușurile spumă până se obțin vârfuri tari. Încorporează-le ușor în aluat.
  3. Unge ușor tigaia cu unt topit. Toarnă în tigaie cantitatea de aluat dorită. Clătitele pot avea orice dimensiune, după preferințe. Compoziția este suficientă pentru aproximativ 12 clătite.
  4. Presară afine peste compoziția din tigaie și gătește timp de aproximativ 2 minute sau până se rumenește pe o parte, apoi întoarce clătita cu o spatulă. Repetă procesul și pentru cealaltă parte.
  5. Când sunt gata, pune clătitele americane pe o farfurie. Presară zahăr pudră și adaugă sosul de afine încălzit. Servește imediat! Dacă dorești, poți adăuga și unt.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!