Rețetă Mini lava cake cu sos de vin roșu și zmeură

Desertul perfect pentru cei care iubesc ciocolata: textură crocantă la exterior și ciocolată topită la interior. Se servește cald, cu sos de de vin roșu și zmeură ce echilibrează gustul dulce. Cu această rețetă vei obține 4 lava cakes. Odată ce se răcesc vor avea un gust asemănător cu cel de brownie.

Mod de preparare Mini lava cake cu sos de vin roșu și zmeură

Sos

  1. Într-o cratiță mică adaugă vinul și zahărul. Încălzește la foc mediu-mic și amestecă până când zahărul se dizolvă. Adu la punctul de fierbere și lasă pe foc până când compoziția începe să scadă.
  2. Transferă conținutul într-un bol mic, acoperă și lasă la frigider câteva ore până se răcește. Lasă deoparte 12 bucăți de zmeură pentru decor, apoi adaugă fructele rămase într-un robot de bucătărie mic sau într-un blender.
  3. Mixează până la omogenizare, apoi adaugă siropul de vin roșu răcit și pasează din nou. Trece sosul printr-o sită cu ochiuri fine pentru a îndepărta semințele și apasă ferm cu o spatulă.

Lava cake

  1. Preîncălzește cuptorul la 180° C. Tapetează cu făină și unt interiorul a 4 forme de 250 ml. Scutură excesul de făină.
  2. Topește untul într-o cratiță la foc mediu-mic. Ia de pe foc și adaugă ciocolata și cafeaua instant. Lasă pe foc până se topește ciocolata, apoi bate compoziția pentru omogenizare.
  3. Într-un alt bol, mixează ouăle și albușul. Adaugă zahărul treptat și amestecă bine. Adaugă vanilia și sarea. Bate până când zahărul nu mai este granulat. Adaugă compoziția de ciocolată și amestecă pentru omogenizare. Cu o spatulă de cauciuc, încorporează ușor făina.
  4. Împarte aluatul uniform în vasele pregătite. Acesta ar trebui să acopere aproximativ două treimi din vas. Pune vasele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor. Coace până când prăjiturile sunt bine crescute și se crapă la suprafață, timp de 30-32 de minute.
  5. Folosește o mănușă de bucătărie, răstoarnă prăjiturile pe o farfurie de îndată ce le scoți din cuptor. Întoarce prăjiturile cu fața în sus. Lasă să se răcească timp de 5 minute.
  6. Presară sosul de zmeură cu vin roșu peste prăjitură. Decorează cu zmeura rămasă. Presară zahăr pudră. Servește imediat, cu frișcă sau înghețată.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!