Rețetă Punch de merișoare

Iubești vinul fiert, dar spui „pas” alcoolului de această dată? Atunci punch-ul de merișoare e ceea ce cauți! Această băutură vibrantă combină condimente precum scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și cardamomul. O combinație de dulce și acidulat cu merișoare și portocale suculente.

Mod de preparare Punch de merișoare

  1. Curăță și taie ghimbirul în felii subțiri. Pune ghimbirul într-un infuzor sau filtru de ceai, adaugă condimentele pentru vin fiert și închide. Gătește condimentele în suc de merișoare, suc de portocale și zahăr. Ia de pe aragaz și lasă să se odihnească 5-10 minute.
  2. Spală și taie kumquats în felii.Crestează adânc merișoarele, hidratează-le și tăvălește-le prin zahăr. Acestea se pun deasupra paharelor de punch, drept decor. Alternativ, poți pune merișoarele pe bețișoare de cocktail și să le așezi deasupra paharelor.
  3. Toarnă punch-ul fierbinte de merișoare în paharele pregătite. Adaugă câteva felii de kumquat și o coajă de scorțișoară pentru a amesteca în fiecare pahar.
  4. Tips & tricks: dacă vrei să îl savurezi rece, adaugă gheață și decorează cu mentă proaspătă pentru că această băutură e perfectă indiferent de anotimp!

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!