Rețetă Supă de leguminoase
O supă reconfortantă de leguminoase, nutritivă și plină de beneficii, ce aduce laolaltă fasole, linte, mazăre galbenă și năut. Alege legumele care îți plac și combină-le cu ceapă, usturoi, ardei iute, roșii și pudră de turmeric.
Rețetă propusă de USA Pulses.
Mod de preparare Supă de leguminoase
- Pune o cratiță mare cu fund greu la foc mediu și acoperă baza cu ulei de măsline.
- Adaugă ceapa tocată (dacă dorești) și las-o să se rumenească. Amestecă ocazional până când devine translucidă.
- Adaugă usturoiul și ardeiul iute, apoi amestecă pentru a nu se arde, timp de 1-2 minute.
- Acum adaugă roșiile și un praf de sare. Dacă folosești roșii întregi din conservă, pisează-le cu ajutorul unei linguri de lemn pe măsură ce se gătesc.
- Adaugă fasolea, gătește amestecul de roșii și lasă să se reducă timp de câteva minute. Amestecă ocazional pentru a evita lipirea și arderea acestora.
- Umple recipientul în care au fost roșiile cu apă (indiferent dacă este vorba de o conservă cumpărată sau de un borcan). Adaugă apă în cratiță și adu la fierbere.
- Redu temperatura de fierbere, adaugă sare după gust și pregătește totul pentru servire.
Notițe
1. Dacă vrei, poți adăuga brânza răzuită într -un bol de supă gol.
2. Stoarce o jumătate de lime deasupra.
3. Decorează cu verdeață tăiată mărunt, varză și felii de avocado.