Rețetă Fajitas de Pui

Iubim fajita de pui! Și tu? Ai aici o rețetă incredibil de picantă cu pui trecut prin amestecul de condimente Big Sur Gourmet Cowboy Rub pe care o poți prepara în 4 pași simpli!

Mod de preparare Fajitas de Pui

  1. Într-un bol mediu amestecă până la omogenizare 1 ½ lingurițe de condiment cowboy rub, 1 linguriță de chimion și 2 lingurițe de ulei de măsline Tequila Gil's Habanero. Trece puiul prin compoziție până ce este complet acoperit.
  2. Încinge o lingură de ulei habanero într-o tigaie mare de fontă, la foc mediu-mare. Adaugă puiul și prăjește pe ambele părți până capătă o crustă aurie, apoi scoate-l din tigaie.
  3. Adaugă ceapa și ardeii (și ulei dacă e cazul) și călește până când totul devine aromat și fraged (aproximativ 3 minute). Pune puiul înapoi în tigaie, adaugă usturoiul, acoperă cu capac și continuă să gătești până când puiul este gata, aproximativ 5-7 minute. Ia tigaia de pe foc și lasă deoparte 5 minute înainte de a felia puiul.
  4. Servește cu sos salsa, smântână, brânză, tortilla, lime și coriandru.

Asociere cu vinuri americane

Deși asocierea perfectă recomandată de originea mâncării ar fi tequila, există și suficiente vinuri care să scoată în evidență aromele intense. Putem merge pe un soi aromat, cum ar fi Riesling-ul sau pe un soi neutru, dar baricat mai mult, cum este Chardonnay-ul.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    Un Riesling cu adevărat spectaculos, care îmbină aromele citrice, specifice unei tarte cu lămâie cu cele ușor tropicale, de banană. Deși este un vin sec, faptul că este intens aromat îl face potrivit pentru  această mâncare, deoarece pune în evidență notele de lime și coriandru.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Un Chardonnay minunat și elegant. Deși este maturat în butoaie de stejar, ceea ce îi dă o notă intensă, untoasă, este mai mult de atât. Se deschide cu lămâie și caprifoi pe nas. Gust de măr verde și măr copt, cu o aciditate echilibrată. Textura sa cremoasă va echilibra plăcut iuțeala din mâncare, fiind o asociere potrivită pentru cei care vor să se bucure de picant, însă nu foarte intens.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!