Rețetă Fleică de vită SUA marinată cu ardei chipotle

  • Timp total 60 min
  • Timp de pregătire 60 min

Încearcă marinada noastră din zeamă de lime, ardei chipotle și usturoi. Promitem că nu vei regreta!

Mod de preparare Fleică de vită SUA marinată cu ardei chipotle

Servire: 4 porții

  1. Combină toate ingredientele pentru marinadă într-un bol și amestecă bine. Așază fleica într-o pungă pentru marinat, apoi toarnă peste amestecul obținut anterior. Închide punga și lasă la marinat în frigider timp de 6 ore sau peste noapte.
  2. Îndepărtează fleica din pungă, fără marinadă. Așază friptura pe grătar cu cărbuni încinși. Lasă la grill acoperit timp de 11-16 minute (la temperatură medie) sau 16-21 de minute dacă folosești un grill pe gaz preîncălzit - pentru medium-rare (65°C) până la medium (70°C).  Întoarce friptura de pe o parte pe alta ocazional. Taie friptura în felii subțiri, perpendicular pe fibră. Asezonează cu sare, după gust.Sfatul bucătarului: Dacă vrei să folosești metoda de „broiling” (pregătirea în cuptor cu foc de deasupra), așază friptura pe un grilaj în tavă, astfel încât carnea să fie la 5-8 cm depărtare de căldură. Lasă la broil 13-18 minute pentru medium spre medium-rare, întorcând friptura o singură dată.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Pentru că marinada imprimă fripturii arome de condimente foarte diverse, este nevoie de un vin care să aibă între aromele sale note condimentate sau foarte intense, altfel va părea prea simplu. Poți alege un Syrah, care natural are arome de piper și chiar puțin picant, sau un Zinfandel care este condimentat și ușor gemos. De asemenea, niciodată nu vei da greș cu un clasic, un Cabernet Sauvignon de Napa Valley puternic și expresiv.

  • Murphy Goode Zinfandel Liars Dice - 2015 - Sonoma County

    Dacă deja îți plac vinurile Primitivo, alege cu încredere un Zinfandel, este același strugure, dar aclimatizat în SUA. Un vin în care aromele picante și cele de fructe negre, lemn dulce și vanilie se împletesc frumos. Puternic, dar fără a fi foarte acid, impresionează prin structură și postgust lung, care va prelungi și senzațiile gustative din carne.

  • Beringer Private Reserve Napa Valley Cabernet Sauvignon 2006

    Un vin matur, elegant, care încă poate să impresioneze, deși are câțiva ani buni în sticlă. Nu uita să îl decantezi cel puțin o oră pentru a-i da timp să se deschidă și să îți ofere un amestec incredibil de arome de mure, coacăze, ciocolată neagră, boabe de cafea, cu note ierboase care sugerează maturitatea sa. Taninurile coapte și cărnoase stau la baza structurii sale elegante, cu aciditate echilibrată. Recomandăm acest vin mare pentru a savura acele bucăți perfecte, suculente, în care marinada a transformat crusta într-un ambalaj plin de arome, păstrând interiorul roz și plin de gust.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!