Rețetă Somn prăjit cu hushpuppies (gogoși sărate din aluat de porumb) și sos tartar

Peștele prăjit, precum acest somn crescut în SUA, reprezintă un preparat tradițional, întâlnit în mod obișnuit în statele din sud, dar ar fi păcat să nu îl poată savura oricine, oricând.

Rețetă propusă de U.S. Farm-Raised Catfish.

Mod de preparare Somn prăjit cu hushpuppies (gogoși sărate din aluat de porumb) și sos tartar

  1. Preîncălzește uleiul la 175°C. Combină mălaiul, făina, zahărul și sarea, apoi amestecă bine. Într-un castron separat, adaugă jalapeños, ceapa, laptele bătut, oul și brânza. Combină cu ingredientele uscate și amestecă până când acestea se umezesc ușor. Acoperă cu folie de plastic și lasă să se odihnească timp de 15 minute. Cu ajutorul unei linguri, toarnă aluatul în uleiul încins. Lasă la prăjit și întoarce din când în când chiftelele pentru a se găti uniform, până când devin aurii.
  2. Pregătește sosul tartar combinând maioneza, muștarul, castraveții murați, caperele, ceapa verde, sucul de lămâie și pătrunjelul. Amestecă bine. Adaugă sare și piper. Răcește înainte de servire pentru a permite aromelor să se combine.
  3. Pentru pește, amestecă mălaiul, făina, sarea, piperul cayenne și pudra de usturoi.
  4. Învelește somnul în amestecul pregătit și scutură excesul. Umple o tigaie mare și grea pe jumătate cu ulei vegetal. Preîncălzește la 175°C.
  5. Adaugă somnul și prăjește fiecare bucată până devine aurie, timp de 5 până la 6 minute, în funcție de mărime.
  6. Scoate peștele din ulei și lasă-l să se scurgă pe prosoape de hârtie.
  7. Servește-l alături de hushpuppies și sosul tartar.

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!