Rețetă Calamar în crustă de fistic cu sos Beurre Blanc

Sweet Paul Magazine

Acesta este un mod sănătos și ușor de a prepara calamarul. În mod normal, este foarte încărcat și prăjit în mult ulei, însă această crustă de fistic îl face crocant și delicios. Se servește cu puțin sos beurre blanc. Courtesy of: Sweet Paul Magazine.

Mod de preparare Calamar în crustă de fistic cu sos Beurre Blanc

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
  2. Mixează fisticul într-un blender până ce consistența devine asemănătoare cu cea a făinii.
  3. Amestecă fisticul într-un castron cu sarea, piperul cayenne și oregano.
  4. Bate oul cu apă în alt castron.
  5. Trece calamarul mai întâi prin oul bătut, apoi prin mixul de fistic.
  6. Așază calamarul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenește. Servește imediat cu sos Beurre Blanc.

Beurre blanc

  1. Într-o tigaie, fierbe șalotele cu vinul.
  2. Lasă la fiert până obții o reducție de cam 2 linguri.
  3. La foc mic, adaugă câte un cub de unt, amestecând continuu.
  4. Atunci când compoziția devine omogenă, asezonează cu sare și piper.
  5. Adaugă și pătrunjelul. Sosul este acum gata de servire!

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

 

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă în care vinul alb își face simțită prezența în sos se continuă natural cu o recomandare de vin tot alb, sec. Deoarece calamarul are o aromă fină de fructe de mare, iar fisticul aduce un plus de gust și aromă, ne vom orienta spre un vin care să echilibreze nivelul aromatic al fisticului.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un Chardonnay popular în SUA în ultimele două decenii, care se remarcă prin arome tropicale (ananas, mango si papaya), dar și note de citrice, împletite cu tușe de vanilie și miere. Suficient de puternic pentru a se impune alături de fistic, potrivit de echilibrat pentru a nu domina mâncarea.

  • Stone Valley - Chardonnay

    Un chardonnay cremos de California, care completează perfect gustul de unt din sos. Arome de banane, smântână, măr și unt. Surprinzător de plăcut și de ușor.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!