Rețetă Cartofi cu brânză cheddar, chili, furikake, sichuan-chili-mayo și sos Zhoug

Ți-e poftă de ceva cheesy cu o explozie de arome? Cartofii cu brânză cheddar din Wisconsin, chili, furikake, sichuan-chili-mayo și sos Zhoug sunt combinația ideală! Rețeta aparține celor de la Goldies, un restaurant din Berlin care prepară rețete inedite de cartofi prăjiți cu topping-uri cel puțin neobișnuite. Rețeta este potrivită pentru 4 porții.

Mod de preparare Cartofi cu brânză cheddar, chili, furikake, sichuan-chili-mayo și sos Zhoug

Pentru amestecul de cartofi

  1. Fierbe cartofii în coajă, lasă să iasă aburi și decojește-i.
  2. Pisează cartofii cu o presă și lasă-i să se răcească la temperatura camerei.
  3. Amestecă toate ingredientele cu mare grijă. Important: amestecul trebuie să fie la temperatura camerei sau puțin rece.
  4. Formează biluțe (de aproximativ 90g fiecare). Din această rețetă obții aproximativ 3 porții din amestecul de cartofi.

Pentru umplutura de brânză cheddar

  1. Răzuiește brânza.
  2. Frământă toate ingredientele până obții un aluat omogen.
  3. Formează bile de aproximativ 50 g și lasă-le la frigider.

Pentru aluat și sosul Furikake

  1. Acoperă biluțele de brânză cu aluatul de cartofi porționat și formează bile, apoi lasă-le la congelator.
  2. Tapetează biluțele cu făină, ou și pesmet panko. Repetă întreg procesul încă o dată pentru un strat mai gros.
  3. Prăjește la aproximativ 150°C, în jur de 10 minute.
  4. Amestecă ingredientele pentru mixul de furikake. Presară mixul deasupra biluțelor sau rulează-le în amestecul de furikake înainte de a le servi.

Maioneză cu ulei de chili Sichuan

  1. Gătește toate ingredientele, cu excepția fulgilor de chili, în ulei la foc mediu, până când încep să se prăjească și usturoiul se rumenește (aproximativ 30-60 min).
  2. Strecoară compoziția.
  3. Încălzește uleiul la 170°C și toarnă-l peste fulgii de chili în 3 etape, pentru a nu se arde.
  4. Acoperă și lasă afară peste noapte, apoi strecoară uleiul și îmbuteliază-l.

Pentru maioneza de chili Sichuan

  1. Amestecă toate ingredientele, cu excepția uleiului.
  2. Amestecă maioneza cu uleiul.
  3. Adaugă-l într-o sticlă pentru sos.

Pentru sosul Zhoug

  1. Mixează toate ingredientele cu blenderul.
  2. Toarnă-l într-o sticlă pentru sos.

Touch-ul final

  1. Presară furikake deasupra biluțelor sau rulează-le prin condiment.
  2. Aplatizează ușor biluțele pe o parte, dar ai grijă să nu le strivești.
  3. Adaugă o lingură de maioneză peste biluțe. Poftă bună!

Asociere cu vinuri americane

Un preparat atât de condimentat are nevoie de un vin aromat, care să scoată în evidență mixul asiatic.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    Nu poți da greș la un preparat picant-aromat atunci când alegi un Riesling cu multă personalitate. Textura cremoasă din interiorul „bombelor” este perfect completată de aromele intense din vin: pere zemoase, mere coapte, miere și ceva citrice. Aromele specifice de petrol ale riesling-ului vor sublinia mixul de condimente asiatice, în timp ce aciditatea va „tăia” senzația de grăsime din maioneză, echilibrând gusturile.

  • Ironstone Vineyards - Obsession Symphony 2015

    O alegere îndrăzneață a unui vin demi-dulce și foarte aromat, destinată celor îndrăgostiți de contraste. În general mâncărurile foarte picante beneficiază de asocierea cu vinuri de acest fel. Buchetul plăcut de piersici, ananas si pere se combină bine cu mâncărurile asiatice picante și are suficientă aciditate pentru a face față maionezei și sosurilor.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!