Somon roșu murat cu ceapă roșie și sfeclă

Alaska Seafood

Acest borcan de murături aduce împreună sfecla, ceapa roșie, mărarul și deliciosul somon de Alaska.

Rețetă și fotografii realizate de Alaska Seafood.

Mod de preparare

  1. Așază într-o tavă adâncă, pe un singur strat, bucățile de somon.
  2. Presară uniform cu sare.
  3. Lasă la frigider timp de o oră, apoi clătește și scurge bine.

Saramura

  1. Într-o tigaie din oțel inoxidabil combină oțetul, apa, uleiul de măsline, condimentele, usturoiul și zahărul.
  2. Adu la punctul de fierbere și apoi îndepărtează de pe foc.
  3. Lasă la rece până când prepari restul ingredientelor.

Opărirea somonului

  1. Într-o cratiță fierbe aproximativ 2l de apă.
  2. Adaugă somonul și lasă-l în tigaie nu mai mult de 1 minut și jumătate sau până când este puțin gătit.
  3. Folosind o lingură cu fante, îndepărtează somonul și lasă la frigider pentru a se răci.

Asamblarea

  1. Împarte în mod egal ingredientele în fiecare borcan, în ordinea următoare: 500g somon, 90-120ml de saramură cu o parte din condimente, ceapa roșie, sfecla, feliile de ardei jalapeño, restul de cuburi de somon și mărarul.
  2. Toarnă restul de saramură pentru a acoperi somonul complet.
  3. Închide bine borcanele și lasă la rece timp de minimum 48 de ore până la servire (nu uita să etichetezi borcanele cu data). Somonul murat poate rezista la frigider până la o săptămână.

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe