Rețetă Salată de năut crocant și porumb

Această salată este plină de savoare datorită năutului copt, verdețurilor și dressing-ului răcoritor din ulei de floarea-soarelui, suc de lime, oțet, miere și chimion.

Mod de preparare Salată de năut crocant și porumb

  1. Spală quinoa într-o sită, sub jet de apă rece. Gătește-o într-o oală cu apă clocotită și sare, timp de 12 minute sau până când devine fragedă și germenul se separă de sămânță. Scurge-o bine în sită și pune-o înapoi în oală. Acoperă cu un prosop și las-o să se răcească. Se va obține o quinoa pufoasă.
  2. Între timp, încinge puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu-mare. Adaugă porumbul și năutul bine scurs. Gătește aproximativ 5 minute, amestecând des până când începe să se rumenească și să capete o culoare aurie. Pune-le într-un bol și adaugă quinoa, ardeiul, ceapa, avocadoul, pătrunjelul sau coriandrul.Sfatul bucătarului: Rumenește porumbul și năutul, pentru o aromă mai intensă. Dacă te grăbești, omite acest pas și pune-le direct în salată.
  3. Într-un castron mic sau borcan, amestecă uleiul, sucul de lime, oțetul, mierea și chimionul. Agită pentru omogenizare. Adaugă dressing-ul obținut peste salată. Servește imediat.

Asociere cu vinuri americane

O salată simplă, cu un dressing cu note citrice și aromate are nevoie de un vin alb, lejer, cu o aciditate bună.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

    Un sauvignon blanc cu note ierboase și de fructe proaspete, printre care sunt evidente para, lămâia și mărul verde, alături de citrice. Tânăr, răcoritor, aciditate medie, potrivită pentru o salată plină de proteine vegetale.

  • Murphy - Goode Savignon Blanc Fume

    O variantă mai intensă, potrivită salatei dacă și anumite ingrediente din aceasta sunt ușor rumenite. Fumul și vanilia aduc arome în plus, pe lângă pere, mere și lămâie. Potențează aromele de pătrunjel sau coriandru, în timp ce textura sa mai cremoasă se potrivește cu cea a ingredientelor.

Distribuie pe