Salată de năut crocant și porumb

Această salată este plină de savoare datorită năutului copt, verdețurilor și dressing-ului răcoritor din ulei de floarea-soarelui, suc de lime, oțet, miere și chimion.

Mod de preparare

  1. Spală quinoa într-o sită, sub jet de apă rece. Gătește-o într-o oală cu apă clocotită și sare, timp de 12 minute sau până când devine fragedă și germenul se separă de sămânță. Scurge-o bine în sită și pune-o înapoi în oală. Acoperă cu un prosop și las-o să se răcească. Se va obține o quinoa pufoasă.
  2. Între timp, încinge puțin ulei într-o tigaie, la foc mediu-mare. Adaugă porumbul și năutul bine scurs. Gătește aproximativ 5 minute, amestecând des până când începe să se rumenească și să capete o culoare aurie. Pune-le într-un bol și adaugă quinoa, ardeiul, ceapa, avocadoul, pătrunjelul sau coriandrul.Sfatul bucătarului: Rumenește porumbul și năutul, pentru o aromă mai intensă. Dacă te grăbești, omite acest pas și pune-le direct în salată.
  3. Într-un castron mic sau borcan, amestecă uleiul, sucul de lime, oțetul, mierea și chimionul. Agită pentru omogenizare. Adaugă dressing-ul obținut peste salată. Servește imediat.

Asociere cu vinuri americane

O salată simplă, cu un dressing cu note citrice și aromate are nevoie de un vin alb, lejer, cu o aciditate bună.

Distribuie pe