Rețetă Bol proteic cu prune de California

Acest bol nutritiv cuprinde toate nuanțele de mov posibile, dobândite datorită ingredientelor naturale. Rețeta aparține Patriciei Bannan, care s-a gândit să aducă împreună conopidă, cartofi, ceapă, varză, sfeclă și prune uscate de California – toate în nuanțe mov-roșiatice.

Mod de preparare Bol proteic cu prune de California

  1. Preîncălzește cuptorul la temperatura de 220°C.
  2. Într-o tavă de copt pune buchețelele de conopidă, cartofii violet și ceapa tăiată felii. Stropește cu ulei de măsline și amestecă pentru a acoperi. Condimentează cu sare și piper negru, apoi coace la cuptor timp de 20 de minute până când legumele sunt fragede și rumene.
  3. Între timp, pune lintea într-o cratiță și adaugă 3 căni de apă. Lasă să fiarbă. Redu focul și gătește până când lintea se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Scurge excesul de lichid și pune deoparte.
  4. Într-un blender, amestecă împreună oțetul de mere, uleiul de măsline, siropul de arțar, muștarul Dijon, chimionul, cuișoarele, scorțișoara, 4 prune uscate întregi, sare și piper. Mixează până obții o compoziție omogenă și cremoasă. Diluează compoziția cu ¼ cană de apă pentru a slăbi consistența dacă dressingul este prea gros. Sosul de vinegretă e gata. Pune-l într-un bol și lasă deoparte.
  5. Pune ingredientele în patru boluri, în fiecare bol adaugă câte o porție de linte, conopidă coaptă, cartofi și ceapă. Decorează apoi cu frunze de varză kale tocate, felii de sfeclă și prune de California.
  6. Stropește cu sos de vinegretă deasupra fiecărui bol. Folosește coriandru pentru decor. Savurează cu plăcere!

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un bol proteic în nuanțe de mov cere o asociere într-o culoare similară, de aceea vom alege între un Syrah și un Merlot care să aducă arome de fructe negre și roșii, condimente și o aciditate bună, potrivită unui preparat vegan.

  • Estates South Ridge Syrah - 2019 - Paso Robles

    Un vin cu un frumos buchet de arome, de la zmeură la piper roz, trecând prin cireșe amare și lemn dulce. Aciditatea sa va înviora preparatul, iar aromele vor pune în evidență prunele de California.

  • Rutherford Hill, Napa Valley Appellation, Merlot 2019

    Un vin cu reflexe mov, cu arome de cireșe negre, zmeură, piele tăbăcită, condimente și vanilie. Poate ușor mai complex decât preparatul pe care îl va ridica dintr-o zonă de hrană în una de deliciu culinar.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!