Rețetă Salată de toamnă cu merișoare

Această salată este compusă din toate bunătățile pe care le oferă sezonul de toamnă. Asezonată cu o vinegretă simplă cu tarhon, combinația este ideală fie ca garnitură, fie ca fel principal.

Rețetă propusă de U.S. Cranberries.

Mod de preparare Salată de toamnă cu merișoare

  1. Începe mai întâi cu prepararea dressingului. Amestecă uleiul de măsline cu oțetul, tarhonul, pătrunjelul, sarea și piperul.
  2. Începe să pregătești ingredientele pentru salată. Într-o tigaie mare antiaderentă, încălzește 1 ½ lingură ulei de măsline la foc mediu.
  3. Adaugă dovleacul tăiat cubulețe și gătește la foc mediu, timp de 5 minute, până când se rumenește ușor pe partea de jos.
  4. Presară sare și piper peste cubulețele de dovleac și amestecă bine în tigaie. Redu focul și continuă să amesteci până când obții o compoziție moale și ușor rumenită.
  5. Amestecă într-un bol frunzele de salată cu merișoarele, nucile pecan, semințele de dovleac și dovleacul prăjit. Adaugă apoi dressingul peste salată și amestecă bine. Servește salata imediat.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!